iPad Pro 2018 & 2020 用家討論區 (22)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
唔知PRO 幾時有新機出
依家買唔上唔落
咁多位巴打幫手諗諗

iPad pro 12.9 64 GB(2018) $900 AUD ($5040)未開盒
定係
iPad pro 11 128 GB(2020) $1329 AUD ($7442.4) 但係有140 AUD ($784)gift card
另外 我有個舊iPad 可以係apple trade到$180AUD

姐係總數
iPad pro 12.9 (2018) $900 AUD
iPad pro 11 (2020) $1009 AUD

正評 iPad 12.9 (2018)
負評 iPad 11 (2020)

多謝咁多位巴打
請問依家walkin買ipad 8仲有冇貨
Real
That’s y我諗到忍唔住上黎問
日日揹本macbook pro同ipad 11“magic keyboard返工都幾係野
決定將magic keyboard封印住先
咁大個mom好難痴mon貼呀
後日部ipad pro 2018 完apple care+
嗱嗱聲book 換部機ipad
唔好買住、但如果好急、會覺得你係買pro 好啲
明白
部ipad pro 2020 禁嚟禁去都開唔到 app
機又好似關唔到咁...
窮撚想出ipad 8 128G, 點出最抵
12.9有d想換11
有無學生優惠?
再唔係睇下邊度有貨, 又有信用卡優惠
係touch 無反應定係咩
用pro 11 有冇mon貼介紹
m1災難級仲想換?

蘋果都話2年時間過渡,隔多2代先買好喎
有無咁誇去到災難級
為了讓這些重度依賴蘋果系統的團隊,順利切換至下一個系統,蘋果給了兩年的過渡期。
有乜災難?
M1追到16吋MacBook pro喎
所以話條友吹到災難咩料
個銀包就災難
intel災難
答返你, 災難級係指對軟件既支援; 我認為係災難級, 你買返黎只係做文書, 你冇感覺可以唔認同

抱歉係HK01 LINK, 但講得好清楚m1 對軟件既支援整合仲未搞掂
https://www.hk01.com/%E6%95%B8%E7%A2%BC%E7%94%9F%E6%B4%BB/552537/m1-macbook%E8%BB%9F%E4%BB%B6%E6%94%AF%E6%8F%B4%E7%81%BD%E6%83%85%E5%9A%B4%E9%87%8D-apple%E7%94%A8%E6%88%B6%E5%85%A5%E6%89%8B%E4%B8%80%E5%91%A8%E5%BE%8C%E5%88%86%E4%BA%AB-%E5%BF%83%E7%B4%AF
咁M1出得嗰一個月都冇
3rd party app support未搞掂都好正常
更何況呢幾部M1都係出俾平機用
買得平機都係做文書多
所以我最後有講到, 最好等多1-2年, 1-2代先買, 現在買, 分分鐘忍受成年都唔係好support 大部份apps ; 咁仲唔係災難?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞