iPad Pro 2018 & 2020 用家討論區 (22)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
有budget就pro啦
冇就ipad8啦
買air如果係64gb不如搵部2018 pro,更加抵屌 ,但難搵啲。 如果係出256gb不如加幾百蚊上2020 pro好過。 結論,除咗新之外,air旣定價其實好尷尬。
咁我又冇問花左可唔可以
無知一問,之前都未試過教育價買野,琴日用教育價買完ipad pro就俾封email叫我send學生證俾佢
是咪每次用教育價買嘢都會問一次

Btw 想問畫畫嘅巴打有冇用mon貼,我見有啲推paperlike,自己之前用開板,唔知張mon貼畫落感覺如何
ipad pro配msgic mouse 用會唔會方便過就咁touch
我個張前日到咗 由落order計起兩個禮拜
11” Pro配Logi keyboard幾正
條片話用咗2個月paperlike,睇落都幾花

https://youtu.be/1GgGAD76BcM
Ipad pro2018都用到air smart folio
都幾誇張
唔會,magic mouse 公認唔好用
有無搵推薦保護套
難得到air 256但銀(想要灰)放棄咗
入咗pro11”,要求放到筆
請賜招
我買左moshi
貪佢橫直都ok,又透明背
又有磁石
諗住買塊強力磁貼 貼起某d 地方
支架都唔洗買
用緊elecom 唔錯
paperlike2 又貴 QC又差
其中一塊paperlike2 完全冇紙感
求link and review
VersaCover?
架廚咗睇落幾得
睇咗係2018版係咪一樣的,除咗12吋
Versacover
唔同 2020 版個鏡頭位係正方形
2020 版fit 曬 兩代
但2018 版淨係fit 2018
唔貼mon貼 指紋多到
買之前已睇過呢段片 佢畫畫多
唔覺得一般寫notes會有咁多痕
我都係買嚟試下玩下心態 唔啱用咪掉
啱啱開始用 暫時覺得有番啲阻力寫字穩啲靚啲
畫質影響極少
長期用係點就要等其他人答
我而家冇痴mon貼
覺得寫字好虛好唔實在
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞