iPad Pro 2018 & 2020 用家討論區 (22)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
除咗surface系列 仲有冇其他同類嘅機
其實要輕便同方便用Surface真係無出其右
可以當Tab,加番個Keyboard就電腦
不過你都係當一部好方便的laptop吧,Tab mode太on9了
有無人個magic keyboard有時會scroll唔到/delay?要按一下trackpad先scroll到,有時仲要detach再attach返先正常使用到
有冇咩app係ipad必down
無,要打字直接macbook
me有ipad pro同surface pro 5同7。
最後賣左surface pro,無咩必要keep,除非你成日要用office。
我有iPad Pro同surface go
Surface go當電腦用真係好的
但學你話齋唔係長用Office的話iPad好用過Surface
起碼轉App快同Mark野方便同唔會Lag機
係,當有touch screen laptop surface 好,當tablet就不了。
唔係成日要用office, ipad更就手
佢個Tablet Mode鳩到痴線
係,所以唔好當佢2in1,當佢可拆laptop with touch就好好用
Yes,除左個Keyboard=以前D濕鳩Tab with window
之前見過個巴打講過
Surface = 扮Tablet嘅Laptop
iPad = 扮laptop嘅tablet

做嘢兩樣都會用,睇publication 同手寫同打字
想問下Applecare60日內購買,係未計由開機果一日啊?🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️

上網同係機入面都買唔到😵
ipad 第8代有冇d防反光既mon貼?有冇好推介?
有冇人有ipad 2017?
我仲keep緊係ios 10
升左ios 14會唔會lag?
唔係pro就唔好啦...
有部陣年2017
唔好, 好lag
想問下 iPad Air 4 用 type c
但佢條線係駁usb2.0?

想搵條type c 公 轉 3.0 公?
有冇架 ? 搵左好耐都係得公轉母
好正常
我pro 搭巴士都係反晒光
iPad Air 4 64gb
iPad Pro 2020 128gb
利申 上下網 碌下fb ig 睇片有時會拎黎上下zoom 打下機(唔係成日打) 想問下巴打邊部好啲 同埋64gb夠唔夠月手
利申 上下網 碌下fb ig 睇片有時會拎黎上下zoom 打下機(唔係成日打) 想問下巴打邊部好啲 同埋64gb夠唔夠月手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞