召喚痴線西(134)請善用不推文回覆

1001 回覆
23 Like 4 Dislike
仆街最大嗰張好似jade lam
但佢都有講過呢啲話佢減肥嘅留言
某部分係佢有情緒病要睇醫生嘅原因
可能佢覺得我都講咗俾呢啲野搞到情緒病
點解仲唔放過我仲要講嗰下好躁姐
始終我地唔明一樣好似好小事嘅野
對情緒病嘅人嚟講有幾大
佢嗰下唔會諗到係咪個個都有睇佢嗰條片
知道佢呢樣野係地雷嘅
邊度可愛。。。
我都識有人全家黃但會睇tvb
算啦
唔知點解覺得係佢個肥閪乞人憎助手覆
mira唔似會咁覆嘅人
好好笑 佢做到好高調 但人哋成家人好似當佢冇存在 提都冇提過佢反而佢屋企人就有話中意個ex
其實我覺得佢本身回應都係有個句講個句嘅人 (有時見佢覆佢啲粉絲都好似有少少窒緊人咁)同埋可能因為佢唔會用啲好親切嘅emoji?所以觀感上就會覺得佢好串
講真果句佢食嘢係真係落好重調味料但都的確成日都有人留言「又話減肥」「調味會唔會太多」可能佢都已經應到燥底
但我都相信好多人其實係出於好意想佢生活得健康啲 希望mira都會聽下人講吧
唔洗搵食咩 講真我地呢啲普通打工仔 自己做既公司都好大機會係藍/紅企業啦 呢啲真係好難完全割蓆 唯有希望大家搵完藍紅錢 幫助返黃色經濟圈 盡做啦
岩岩以為真係jade黎...
我都明你意思btw講明先我無歧視mira 肥
但我覺得佢都算係用樣搵食,如果係普通人佢大可以唔在意自己身形同待人接物,但佢做得KOL 收得咁高嘅廣告費分紅,咁佢某程度上有責任要做好佢對觀眾嘅待人接物同維持形象如果佢有情緒病,但依然唔避免會令佢病發嘅源頭,咁佢都有責任,畢竟佢控制唔到其他人講乜(當然只限外界所引致嘅抑鬱)。就好似啲人花生敏感咁,你唔可以要全世界人都唔食花生,所以當事人有責任去避免。
佢條女係tvb做後生仔傾下計
佢驚死人唔知佢有份一齊去慶生咁
應該唔係同⼀日
其實佢都有啲慘
唔係針對佢

不嬲都幾中意佢同南叔
其實大家為佢好
不過算啦 迫佢減肥做咩啫
佢減唔減 佢話事啦
見佢呢期食得走得開朗番咪算

有冇人同我一樣睇完Mira回應有啲反感
人地都唔係話好offensive
有情緒問題 睇臨床心理學家好似大晒咁
我諗人地都係想睇佢食還食 有啲不必要既油唔使食咁多
除非佢要食油先開心
利申 我冇諗住攻擊佢肥 但佢個回應有啲唔知點
佢回應得好唔得體唔講以為比人hack左其實如果佢接受唔到比人批評 不如cut咗佢算啦,又唔洗比人話佢肥同唔健康 然後又唔開心
Btw係唔健康架啦但其實我覺得食二十隻雞翼無問題喎放縱下係人都會啦
啲牙咩事
講Mira肥又會開始罵戰
其實我覺得唔係肥到catgirl咁
都唔洗成日提人減
咁大個人自己既身體自己會負責
亦唔洗其他人下下提住咁煩
不過睇番上面mira覆留言都幾大反應
兩邊都唔著,打和啦super
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞