岩岩check到中鼻竇癌(你問我答)#2

1001 回覆
1041 Like 459 Dislike
整容,點開刀都整少過啲整容雞
冇食過
巴打,我都有過血癌。去唔去醫,自己喜歡啦。

我病完之後頭就光光地,冇乜大筆了,但溝女生兒育女組織家庭個d就算啦。

我當初決定醫,只係單純ff之後醫返好,可以接近正常人咁,繼續好好生活。
但我覺得就算好返咁多年之後,個病既影響真係好撚大,我發病既時候係讀u,喪失佐最青春既時候,
好多野比平常人已經delay得好多。

而客觀地諗,你既治療影響容貌太多,會比我單純光頭幾可級數咁提升。我由當初部份脫髮,又要思考點樣生髮,又要去揸生髪水,又要去買個d咩增髮纖維,日日返工之前就要摻落個頭上面,遮遮掩掩,帶帽,到豁撚佐出去剃光頭都搞佐起碼兩年。

我覺得心理先係之後要面對嘅野,要面對好多同人比較,自卑既心理。
同埋仇恨,仇恨點解世界咁多仆街唔死唔病,偏係選擇你。我幾乎每一日都重復諗,好撚唔gur呢個世界。但又要意識balance自己心理,要令自己快樂。

趁着仲有時間,做最想做嘅野。
去髮再生個d睇下有無得救
豁撚佐出去,做光頭佬好過每日都搓個d生髮水,自尋煩惱,髮x生個d好貴,同唔知有冇效。呢個已經唔係問題,已經睇化了。
慶幸你是男士可以剃光頭
女士就可能一世用假髮
試下用頭套
原來我同個李明蔚係同一樣癌
腺樣囊狀癌,好罕見
咁睇黎都仲有好耐可以玩到
佢咁勁頂到8年,我諗我都頂到2年過30歲以上掛?
醫生有乜野叫你做呢,你把算點?
我都有follow佢喎
但佢應該有做治療?
星期三先同我傾,但我肯定佢叫我做手術,但我唔會做
我打算由佢,當無事發生
佢有做電療,有做化療,唔知有冇做手術
但佢依家係做免疫治療
佢眾籌都200萬啦當然可以做
你要籌的話
好似麵神咁都會有人籌俾你
Up to you la
其實乜都唔做會唔會好似李明尉變面癱個樣都好難看,你到畤點算,不過她好積極治療先捱倒今日,又有人幫她。
會呀,但我寧願咁都唔想訓係醫院幾年
唔會掛
點會訓幾年
明天同醫生商量吓
我覺得最緊要係點樣保住隻眼
就算大手術都唔會住好奈醫院
問清楚唔做手術還有甚麼辦法

加油
陪住你
大家加油
應該保唔住嫁啦
仲要電療
巴打呢幾日天氣涼左喎 著多兩件衫呀
樓主今日睇完醫生
醫生點講?
你都要平安
屋企背景點,夠唔夠錢
多謝
夠錢既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞