Samsung Galaxy 集中討論區 (99) 平Mon回歸 S20 FE 120hz 865 4500電 25W

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
咁又唔好咁講

以前用過Galaxy Watch,之後出watch 2無左個physical bezel 先唔買,見佢出返先買watch 3
水貨要自己刷香港rom 但唔刷都冇咩影響
不過放IG就是旦啦 影逆光相要HDR咪先用原生相機影囉 再用IG filter/原生filter 睇個人口味 冇話邊樣好啲
想問下會唔會有巴打放 Galaxy bud live
有意收自用
我問過samsung, 係分開俾
八達通係要耐d, 唔係收到email即刻有得拎,仲要等八達通apps通知

想問巴打 由登記開始 等左幾耐先收到耳機email
啱先喺Carousell見到有人放全新s10 $4800
仲要影埋豐澤單
但官網賣緊$3998
點可以講漏goodlock同Galaxy lab

原生嘅secure folder, samsung internet同bixby routine都好好用,進階可以玩下tasker(要比錢)

關注privacy嘅都可以dl fdroid / Aurora droid / xda labs,跟住裝access dot (好似apple咁提你邊個用mic&cam),warden就可以幫你查+ disable啲tracker同奇怪permission,jammer封mic,shelter比你沙盒運行高危app,呢幾個app功能類似ios14,不過優勢在全部open source
routine好少人講 其實有無人用
咁多個galaxy post都無人講/分享下set左咩
我自己覺得離唔開用三星機好大原因係routine
etopia 12xx 如果冇睇錯
routine唔使自己裝咪冇特別講
不過我都唔係set咗好多
大部份都係開地圖/巴士apps開gps、開locobike就gps+藍芽、11點到7點飛行模式之類
最有用應該係睇片/聽歌/打機啲setup dolby atmos,auto rotation,音量,sound profile,耳機遊戲模式,同埋擺上車個charger就自動開hotspot /開相機自動mute聲,開payment app自動開nfc等
update完除左藍牙穩定左,電量變好左d

Mon既亮度稍稍降低,speaker細聲左
仲有個別app既掃上掃下流暢度下降左
下星期係開賣定pre order?
等到頸都長
做後備機仲抵玩過iPhone 11
臺灣好似 7 號出,我估香港要遲多個禮拜
台灣係7號"出貨"
香港連訂都未有得訂
星期三香港發佈
希望即日有貨啦 呢部又唔算旗艦
21號出
有冇人會定期揾水沖下機身?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞