Samsung Galaxy 集中討論區 (99) 平Mon回歸 S20 FE 120hz 865 4500電 25W

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
用緊s20+但想入近部FE做後備打下機睇下youtube
畢嬲唔包
人哋係10月2出貨
香港連價單都未出,出乜鬼貨
無case照用,實在太靚
我要即係買個袋仔裝住黎用
Z Flip都update 得幾快手
第1部tab s7+綠芒
換第2部 係唔2同情4下又綠芒+ wifi限速
QC
我又唔會叫你跟我裸跑嘅,不過用咗幾日發覺銅色抗刮能力都唔錯,除非跌落地否則正常損耗有限。

或者用夠一個月再報告。
wifi限速?
Google play又好 其他好
一download超過某個額就限速得返15-50mbs
其實真心冇所謂
Cover都係quick peek/慳電用
如果咁都要120hz
咁堆smartwatch唔洗賣街
Camera一個都夠做
與其係咁發展tele
不如諗吓點樣放uwa落手機
或者做stacked cmos
理性少少諗
最後咪又係大合照/ig story
唔通你拎嚟打雀咩大哥
利申:px3, wpo, hipa, nat geo

認真,與其話冇120hz唔考慮
我會話冇大摺芒已經唔考慮
都係嗰句著suit見客
唔係叫我ocamp咁揹書包拎部iPad出嚟啩
大個仔喇唔好再dem beat

仲有,話覺得重唔重
講真個市玩到過咗200g嗰吓我已經放棄咗
Just gimme everything you got

係咪我走得太前
定係我認真咗
其實大家心知肚明嘅

朋友,2020喇
個個用途唔同唔可以用自己作準
係我自己既角度上覺得用開PAD既人對FOLD係有一定吸引力
我係唔明點解個發展方向會係咁
7年前已經出過部s4 zoom
結果市場冇反應即刻成條line cut咗
跟手成個nx department炒埋
買咗堆nx system嗰班機牛嚇到屎淋尿瀨

Anyway想講嘅係
我以為嗰陣試水溫已經知tele放喺手機係反智
點知過咗咁多年佢又覆桌
最好笑係居然有市場...
我真係無言

不如學似Red Hydrogen咁玩返3D
直接時光倒流10年前向htc evo 3d致敬
大佬呀唔好咁痴線啦

講真我r爆頭
個市場究竟發生咩事

有冇朋友可以認真分享吓
你哋究竟要108MP拍D乜
我揸部XF都係得100MP
出緊紅隧口billboard
認真係咪真係高手在民間
要拎手機開工?
其實48/64已經好夠用
寧願佢pixel size大啲
做好啲個動態範圍 色彩同對焦
雖然依家日頭影 108係比12多好多細節
不過file size實在太大
唔反對三星繼續發展手機用嘅鏡頭哪怕係遠攝鏡定係微距鏡, 但希望佢唔好再整到個鏡頭組好似N20U / S20U咁成舊嘢凸曬出嚟搞到部機連最基本嘅穩陣咁平放喺枱都做唔到
話明係手機, 除咗硬件性能之外, 我覺得手感亦都好重要.
另外我覺得個屏下指紋位放喺屏幕最底好過而家個位置半天吊搞到隻手指成日因為對唔準個位而解唔到鎖
P.S. 我覺得Z系列個摺芒技術距離完全成熟仲有好長嘅路要行.
再推
有冇正既z fold 2殼推介
我淨係希望手機做好返本份
輕薄同時大mon大電
相機唔需要搞咩1億像素 100倍zoom
畀返個1200萬 對焦快 唔好突鏡 細節有1200萬水準 嘅相機我就ok

利申死守1200萬像素 用緊n10+
同時間覺得 應該學pixel咁 用2x tele鏡加軟件嚟zoom增加細節係最好解決辦法 咩潛望鏡都係on9又佔好大空間
好彩暫時S20 S20+都叫做比較平衡
S10個陣指紋位係低啲 之後改高咗
其實影近嘢1200萬細節仲多過1億 影遠嘢1億細節好過1200萬少少少少...
https://youtu.be/iua0HuKg2K0
Agree
Agree
太凸,搞唔掂

未成熟嚟講
睇吓博唔博 😂
我由fold 1等到而家
唔等了
Agree
希望三叔會睇連登

講真,輕薄好緊要
希望佢哋努力
n20u 個Size同個鏡頭位 真係去到極限
咁多年黎我一直唔帶套用
係去到今年n20u 先真係唔掂
長到攞唔穩 放褲袋會突部機出黎
鏡頭位頂手
以前啲機放枱震下震下但其實將就下都ok
n20u 真係頂到掣都按唔到 尤其對比note 10+ 鏡頭位平到無咁濟

所以話Samsung 放棄note 系列我信
電又大唔到 Mon 又同S系列拉唔開隔離
最近發現部n20u只要開往個螢幕,底下個喇叭就有少少滋滋聲。有無人部機有一樣情況?
近排轉左s20, 有d問題問
1. 用YouTube播hdr片,塊mon變得好黃,想問係bug 定係hdr特點黎?

2. samsung相簿apps, 第一版圖片 有冇得淨係show相機d相? 唔想睇到WhatsApp 相

3. 上網登記既bud plus, $500八達通 係咪要等2,3個月先收到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞