Samsung Galaxy 集中討論區 (99) 平Mon回歸 S20 FE 120hz 865 4500電 25W

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
TabS5e 係差冇得用筆, 同粒U差少少 根本係高階料
Tab S6 Lite 就只係TAB A 加支筆, 低階機黎

Tab S7 都係LCD, 但好撚靚, 所以話LCD 唔靚, 好似A60 A8S A21S 同平TAB. 其實只係用質素差既mon多過因為用lcd.
解放個mon既時候到了
得pro先有大u iPad 8用a12,air用a14

過多兩年可能有得打,三叔呢兩年都多小動作,呢頭拉微軟搞,嗰頭又搵arm同amd搞arm SoC,可能到時三叔tablet有得bootcamp arm windows + Android。

不過上reddit都見到an tab嘅有趣玩法,geforce now/ xbox game pass呢啲唔洗講,有人係用moonlight 將tab變remote desktop,裝個程式用tab開機同run屋企部pc
10.2吋 ipad 用A12 128gb wifi&lite 4399
10.5吋 Tab S6 用S855 128gb wifi&lite 4630
咁價錢都唔係差好遠啫tab仲多支筆多個耳機

wifi版就差遠啲
Tab s6買唔過啦而家 個價咁硬又少左年update,上s7好過。

雖然無9ms不過延遲都好過s6(58vs26)先,同埋佢個keyboard好窄,睇youtube啲人都係屌呢樣,s7鍵盤先正常翻

Wifi版真係平好多 出街無wifi大不了hotspot
https://youtu.be/07Wo-GFsRF0
天生偏綠,個mon特性黎,減藍光
所以三星覺得冇問題
睇3:03
但係update完先綠喎
那一天,note9螢幕們回想起被update支配的恐懼
想執返隻44mm
其實綠mon都係晚夜全黑較到最低光睇連登dark mode先見到
較光少少已經唔見咗,都懶得理啦
s9 note9就真係update完壞咗個mon
冇得救
s7細機都好似有9ms

s7咁細部
個keyboard點設計都唔會舒服
所以買普通套已經夠
 It's smaller with an 11” display and if you prefer LCD over AMOLED, you'll be glad to hear that Samsung went with an LTPS TFT panel. One advantage is that it's brighter – 500 nits – while still supporting 120Hz refresh rate and the new S Pen although at the regular 26ms latency (same as the vanilla Note20).

https://www.google.com/amp/s/m.gsmarena.com/samsung_galaxy_tab_s7_and_s7_unveiled_with_120_hz_screens_and_new_s_pens_s865_chipset-amp-44599.php
鍵距同track pad size都有改進嘅 佢個鍵盤皮套都算方便嘅
我啱啱都搵到
原來發佈會有細字提過
但官網冇提過
係,校 5% 已經唔係好覺,最緊要唔好開灰底嘢
或者考慮換 Z Fold2 5G
部tab a, 係咪無咩用
已喺smt訂銅。 btw多人買銅定黑?
a7個spec比s6 lite更差
不過a7個mon唔知點解望落靚少少
仲要有4 speaker (s6 lite得兩個)
8月頭買S20+, 今日終於收到$500八仔
無錯無錯
我都等緊我張MON貼有呢一日
咩叫偽正體中文字
用緊SamsungOne字體冇問題
裝zFont,可以入ttf檔落去,用乜字體都得

google個app食電到痴撚左線 8個鐘待機 燒左我10幾20%電 可以點搞
已經加左佢入深層休眠都係瘋狂係背景運作

N20U

完全係cls 可以點搞佢 求巴打幫忙
解除安裝更新
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞