Samsung Galaxy 集中討論區 (99) 平Mon回歸 S20 FE 120hz 865 4500電 25W

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
用一日唔太大問題 screen on 6個鐘
我就睇戲多
我有時幾分鐘1% 有時又好耐 比佢玩死
我用 Note20 Ultra 5G 都係成日拎住喺手,有安全感啲
有冇開最佳化電池,或者加 Google app 入深度休眠?一係睇下有咩 app 最食電
咩色好呀ching們?
有冇人試過呀
隔左成日都係得龜速慢充
試過用風筒吹完就正常返
我都係咁
疫情期間成日洗機身
懷疑叉電位入水太多次
生銹搞到接觸不良
次次都要叉兩個半鐘先叉爆
依家認命算 自己抵死
消毒濕紙巾清潔算啦
而家d機話乜q防水,真係入左水都要食自己
有冇人部N20U充電時個Mon會有啲位Touch唔到or冇咁靈敏
可能電壓唔穩
有可能係入咗水 或者叉電線/插蘇問題
冇入過水全原廠
用清水定梘液洗?
點解N20U好似有咁多小毛病咁唔通真係QC差咗?
已check 無乜apps特別食電果下死
請問有無得改個別app既api,用大mon時部分app字太大, 有部分又太細

隻galaxy watch更新完都用唔到health monitor 咩情況 有冇人一樣?
想問大家係用 Google密碼自動填寫 定係Samsung pass

Samsung browser 無得用Google, 要login 個d網站就要轉用chrome上

但將咁多年google儲開密碼 轉去samsung 好似都幾煩
上面有條youtube link,跟足做?
我sideload tpk去active 2出error
強烈建議你唔好用chrome個password manager
https://www.google.com/amp/s/www.howtogeek.com/447345/why-you-shouldnt-use-your-web-browsers-password-manager/amp/

三叔pass有加密但限死平台太戇鳩
lastpass免費版幾好用,又可以跨平台,export資料過去都簡單,亦可以裝chrome extension,比錢有得提你密碼被hack同用yubikey
手錶有無開developer option? 容許sideload。
如果有就唯有reset再試下
感謝巴打
遲d研究下lastpass
依家三叔冇單有冇得保養
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞