有冇人覺得香港人整啲meme好撚尷尬???

674 回覆
845 Like 2019 Dislike
呢幾個meme最撚高汁
我覺得好嘅meme係用好少字講出個笑位
你啲濕鳩留言尷撚過上面所有失敗memes
你個腦生撚左去邊 你知唔知我呢個留言係做緊乜
冇人理架香港人大多數係因人廢言 阿嬌句個個都拍拖唔通個個都想拍拖咩就係好例子
整埋啲「meme」咁撚cringe都仲成千幾個連登智障護航,仲要屈返樓豬串嘴、擺款
直情應該加兩個emoji提人邊度笑啦
網絡文化嘅嘢隨意得啦,邊有absolutely right or wrong 呢,唔同人有唔同睇法,駛乜咁執著,覺得唔好笑咪飛下張囉,搞到吓吓都咁嚴格,處處都criticize 咪盞無人敢整
個意思錯到用常理理解會get到啲「meme」係認同藍絲、共匪講法
都仲有得話冇absolute標準
第三張 個畫家可能搞唔清 驚慌 同 嚇呆 個表情,不過用法都大致上冇問題

最尾個張一係好似你咁講keep翻上圖,一係就唔好落 "is this food?"
不過都算係細問題
呢兩張真係準得黎好應棍
"外國人" 包唔包埋thai?
呢句有咩大道理係入面
覆多次呢個,估唔到過咗成晚都仲有人執著話係錯
/often used to showcase important information being ignored in favor of something sensational./
基本上肯定符合呢個definition。
結果就嘈咩格式咩唔可以擺咁多嘢
佢合符 仲做多埋添 你可以擺多一百個 Idea 入去
1,3
笑死
呢個時候係咪又要加番句
「你肯回應未」
2 冇咗 Hong Kong 個字都 OK 嘅
你中意誇張落去咪繼續
殺人犯個張解釋完,合理
呢張解釋完,唔合理
係咁簡單不斷FF 啲解釋岀黎唔知做乜
關誇張咩事 即係你都認為做多咗? 柒咗咪認 Move on 囉 唔明係咁死要拗做咩 Shitty meme will remain shitty
幾好
你9up 話要擺100個idea 落去咪叫誇張…閲讀理解都有問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞