[年經] 做緊牙醫,你問我答 (3)

716 回覆
36 Like 2 Dislike
岩岩打去預約牙醫 要排到落9月應唔應該等?
另外有冇咩方法可以止痛?試過食止痛藥都冇用
上網睇過可能係叫crack tooth syndrome,好似話照x-ray都冇用?
有無覺得啪一聲斷咁?可能未必係crack tooth 可以係成隻牙移位,但係好難講要臨床先可以診斷到。有時裂係未必睇到。如果你隻牙係因為咁樣鬆左可以splint 兩個禮拜先再觀察。
我都好難講係咩事,你盡快睇牙醫。
Thx! 岩岩去左睇牙了 牙醫都話要觀察多一個月先 有機會自己好返 都有機會要杜牙根 依家開左啲消炎藥+止痛藥俾我食住先
左上犬齒格離連續四隻牙咬合痛 夜晚痛加腫左
約左聽日檢查 姑娘叫我做定心理準備杜牙根
埋單分分鐘幾萬蚊
係咪冇乜希望普通蛀牙咁補牙就得

有齒源性鼻竇炎,耳鼻喉醫生建議先牙科處理
杜牙根處理成功機會高嗎
有d種牙嘅問題想請教吓

阿媽種牙未正式種,粒牙釘擺咗落去兩個月,早幾日甩咗出嚟,要重新擺過入去。佢擔心係咪個牙醫手勢差,怕之後加埋表面隻牙都易甩。想問吓甩釘係咪因為牙醫手勢/經驗緣故?今次甩完,佢叫我阿媽半個月後印牙模,啱啱先再種過,咁樣會唔會太快?
牙肉腫痛 好似刷損左咁 幾日了 可以點算
same 樓主仲係唔係到
巴打 最後有冇去睇
最後真係損左
唔關智慧齒事?
想問洗洗下呀 同你補埋牙 係咪呃錢
一路檢查一路講有啲窿幫你補埋1000一隻咁 補咗3隻
都冇時間答佢(/講唔到野/冇expect你答)已經補緊
本身都唔覺有窿又唔痛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞