[Switch] Mario Kart 8 Deluxe 討論區

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
會唔會有長期tours 想入?
hello我想問下switch隻game update修bar有個交叉係度可以點解決?
卡咗係度成半日了
hello我想問下switch隻game update修bar有個交叉係度可以點解決?
卡咗係度成半日了

補埋圖先
新手有問

揀車咩屬性最緊要?
卡咗係度成半日了

補埋圖先

係咪無connect internet
restart部機睇下
新手有問

揀車咩屬性最緊要?

睇你自己慣性
新手有問

揀車咩屬性最緊要?

新手每樣三格幾好用
卡咗係度成半日了

補埋圖先

係咪無connect internet
restart部機睇下

搞掂了archive咗隻game之後得咗
唔知咩原理
無知一問, 自動加速個開關有咩用

熜過一次, 結果跑最尾, 開同關有咩影響唔識睇

開左咪自動踩油囉
唔開咪唔自動囉

開左咪自動踩油囉
唔開咪唔自動囉

開左咪自動踩油囉
唔開咪唔自動囉

開左咪自動踩油囉
唔開咪唔自動囉

岩岩同朋友買左swtich 想兩機四打,但唔識連 應該開game 揀最低個連?
岩岩同朋友買左swtich 想兩機四打,但唔識連 應該開game 揀最低個連?

英文都唔識睇

最低個揀2P

最底個揀2P
Q & A

1. 仲有得好似NDS版咁蛇行(chok 火)?

Switch 版本已經無蛇行,請自行搵最佳入灣路線

2. 點先有紫火?Pause/揀車畫面嗰3格野係乜?

熄左個防飛街功能佢

揀車嗰頁,撳+/-,喺車下面有三格,又或者玩緊嗰陣撳+/-暫停,會有三格野,嗰三格分別係:
左邊係防飛街, 中間係體感轉向, 右邊係自動俾油

Tips:同新手玩可以幫佢地開防飛街

3. 點unlock 車/碌/翼?

只要喺遊戲中收集到coins ,而coins 累積到一定數目就會自動unlock

一般配件:(全部配件隨機解鎖)
<450粒幣:每30粒一件
450-1200粒幣:每50粒一件
>1200粒幣:每100粒一件

特別配件:
金色車身:Mirror所有盃賽都拎至少一星
金色車輪:150CC計時賽(Time Trials)打贏晒staff
金色滑翔翼:儲夠5000金幣自動解鎖

4. 有無隱藏人?

有。Gold Mario! 玩200cc 全部拎晒盃(即至少一星)就會unlock

5. 點解無得同人online 對戰?
因為港服未開, 去https://accounts.nintendo.com轉region做日本/美國 先
又或者開多個日本/美國ac來開game

*注意save係跟ac

6. 點可以起步有小噴射?

喺count down 3 2 1 既時候,數到2 你就禁實油門(A掣; 單邊Joycon時X掣)就可以有小噴射,如果同時禁埋「前」制會更快。

7. 點避藍龜?

方法係有,不過好難
真係想知嘅可以睇下條片
https://www.youtube.com/watch?v=TNOnz0whcaQ

8.點先可以飛得遠啲? 成日飛唔過對面!

左面粒菇推前快啲降落 推後就騰空耐啲

9. 多人連線可以幾多人玩?

~一機最多可以四打
~上網連機時可以一機雙打 兩隻人仔同其他人打
~本地多人最多支援8部機一齊連
~本地多部機一齊連嗰陣一部機只支援2人, 人數上限為12
~Online對戰一場最多12人
*1-2人時隻game係行60FPS; 3-4人時係行30FPS, 所以睇落會lag左

10.點同friend一齊online打街場?

其中一人入場先, 其他人再入"Friend"嗰一欄揀入左場嘅Friend

11.點向後望?
撳X (右手面最打嗰粒掣), 單邊Joycon時係'Y'

12.點向後放道具?
左菇向後推再放道具
有無錯漏/野要補充
有無錯漏/野要補充

感謝!
想問下有無啲咩車推介用?
有無錯漏/野要補充

感謝!

其實都係睇你個人口味
有無錯漏/野要補充

感謝!

其實都係睇你個人口味

個人中意 acceleration同 handling
有無錯漏/野要補充

感謝!

其實都係睇你個人口味

個人中意 acceleration同 handling

一樣,同埋細粒,輕嘅角色

飄色巡遊要幫屋企睇舖
得少少時間玩,居然三星...
坐我老豆間舖門口睇飄色好位打孖車會唔會唔係咁好呢
D飄色路過我有靚位都掛住打機,好似唔係好尊重巡遊D人
對面D路人又會葡萄我有靚位唔睇唔影相掛住打機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞