[Switch] Mario Kart 8 Deluxe 討論區

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
我講講D解鎖,有錯指正/補充:

一般配件:(全部配件隨機解鎖)
<300粒幣:每30粒一件
300-1500粒幣:每50粒一件
>1500粒幣:每100粒一件

特別配件:
金色車身:所有Grand Prix都至少一星(玩贏150cc = 玩贏100cc同50cc)
金色車輪:(唔肯定,mk8係計時賽打贏晒staff)
金色滑翔翼:(唔肯定,mk8係收集到10000粒幣)

角色:
Gold Mario:Grand Prix嘅200cc全部至少一星,冇限制用某角色嚟玩先解到

所有menu畫面:
所有Grand Prix都至少一星(玩贏150cc = 玩贏100cc同50cc)

集幣貼示:
1) 4個人一齊玩會快D儲完
2) 4個人一齊玩冇電腦冇item嘅coins runner應該都會快點

搞掂

係咪用metal mario 贏哂就得

no, 我全程用墨魚女

唔知邊條友放流料話用銀mario先解到

打左幾耐

兩日左右 每日打三~四個鐘

mirror就一晚搞掂

係咪唔使3星
頭先貪得意試下金mario搭金車
好難用得快 聽日清埋金車軚睇下咩環境

金翼有排磨
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/04/30/023453_92b67e9859fd2617542c4f2487a7533d.jpg[img]
搞掂

no, 我全程用墨魚女

打左幾耐

mirror就一晚搞掂

係咪唔使3星

唔駛, 上面有巴打話每個盃總分第一就得

搞掂

no, 我全程用墨魚女

打左幾耐

mirror就一晚搞掂

係咪唔使3星

唔洗
想問下一台機想兩個人打
買多對jaycon會唔會揸得舒服啲啲,一隻好似好唔好手感
想問下一台機想兩個人打

一機雙打唔可以一對joycon一個player

練定單joycon啦
好易慣

所有menu畫面:
所有Grand Prix都至少一星(玩贏150cc = 玩贏100cc同50cc)

呢個我清哂mirror未清150同200都未見有
到我清左200就出
想問下一台機想兩個人打

練定單joycon啦
好易慣

中意一對個手感多啲
唯有練下
thanks 巴打

所有menu畫面:

到我清左200就出

我仲以為要三星

所有menu畫面:

到我清左200就出

原來唔洗150cc
我係最尾先玩mirror先以為要玩晒
打到唔想訓

特別配件:
金色車身:所有Grand Prix都至少一星(玩贏150cc = 玩贏100cc同50cc)

角色:
Gold Mario:Grand Prix嘅200cc全部至少一星,冇限制用某角色嚟玩先解到

所有menu畫面:

集幣貼示:
2) 4個人一齊玩冇電腦冇item嘅coins runner應該都會快點

金mario我有啲無星都攞到 有金盃就得

特別配件:

角色:

所有menu畫面:

集幣貼示:

金mario我有啲無星都攞到 有金盃就得

係 我都係全金拎
今集200cc真係比wiiu版易左
我得兩關賈重玩一次
其他全部一take金盃

巴打好勁
唔係好明飄移動 禁左r1 左面洗唔洗chok 左右 照控制就得?

要向左轉彎,㩒個左制同時㩒實個r,就會進入飄移狀態,之後㩒嘅左右只係微調轉左彎嘅角度,一直㩒住左都一樣會刷出黃火/紫火,唔需要chok左右

我頭先試 我見chok好似易上黃同紫火
我禁左幾秒都未出

唔係chok快d 係你再轉入彎心果時會快d出火
你試下外彎入 再扭入彎心 應該會出火出得快d
寶源5月13日批發部度搞試玩會
有無人去踩場?
想問下一台機想兩個人打

練定單joycon啦
好易慣

中意一對個手感多啲
唯有練下
thanks 巴打

我試過一機雙打可以兩人一個用pro制一個用一對joy con
想問下駁電視玩
可唔可以分上下 唔分左右
如果有要點set
點解插落個坐係電視玩會有細細粒紅點出現 部機有問題?
點解插落個坐係電視玩會有細細粒紅點出現 部機有問題?

圖呢
原裝條hdmi
插其他hdmi輸出有冇問題
想問下一台機想兩個人打

練定單joycon啦
好易慣

可以呀
尋日先3個人每人一對joycon 玩完
玩之前paired up 左就得
一對咁黎pair
有冇依家玩
唔係好明飄移動 禁左r1 左面洗唔洗chok 左右 照控制就得?

要向左轉彎,㩒個左制同時㩒實個r,就會進入飄移狀態,之後㩒嘅左右只係微調轉左彎嘅角度,一直㩒住左都一樣會刷出黃火/紫火,唔需要chok左右

我頭先試 我見chok好似易上黃同紫火
我禁左幾秒都未出

唔係chok快d 係你再轉入彎心果時會快d出火
你試下外彎入 再扭入彎心 應該會出火出得快d

我都係捉唔到幾時先會易chok 火
想問下如果一機雙打,2p儲既金幣係咪都會照計埋可以unlock item?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞