[Switch] Mario Kart 8 Deluxe 討論區

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
我上次玩MK已經係NDS時代
次次甩尾都忍唔住左右chok

其實而家都要左右chok 調整入彎角度位置
而且chok左會快啲入下一個階段咁

好似chok下真係快D
玩到爆粗.

最後一個圈, 閃電, 墨魚, 藍龜, 紅龜, 隔左陣又藍龜, 紅龜.. 玩撚哂

藍龜真係最cheap item. 因為我最快反而有penalty. 點解要設計排包尾最廢個個可以直接影響排第一名表現最好個player??? 就算第一名中藍龜都唔會幫到佢幾多, 只會幫到第二, 三名

呢隻GAME不嬲CASUAL向...唔洗咁認真

其實孖車心態上應該係當Party Game 咁玩
我覺得老任就係想將技術好同技術冇咁好嘅玩家拉近
唔使下下都係技術好嘅必然會贏
如果係一隻正常仿真度高嘅真實賽車Game
技術好嘅玩家會好容易長勝

馬車新手,打左廿個鐘到150cc全三星
我覺得有藍龜好合理,我打咁多場只係得一場出過三次藍,其他通常1-2藍
中藍龜其實唔係扣好多時間,同紅龜差唔多,而且藍龜今集加左道具可以防,200cc仲可以衝埋線隻藍龜射唔到,對同fd打技術差距大既比賽時好需要,以前3DS網聚玩MK7成日有個巴打撚到成班人30秒衝唔到線完game。
今集最大問題係npc ai進步左同埋多左飛,識hold道具,見你拎茹係手唔會射你龜射第2個人,加上今集好多飛位,中藍龜跌落街回歸慢先係覺得藍龜影響比賽要點。

以前一直有專登退後變第2等人食藍龜(今集變左等埋一齊食),拎茹加速避藍龜既方法,除左呢兩點之外,仲有了解場地好重要,有加速板既場地其實唔少,見到人射左藍龜就行外線搵有加速板既路線,就算中完都可以好快加返速上去。

同埋我覺得刪左wiiu既扭屎忽加速抵讚,太多技術性既野反而令d輕度玩家棄game

有時就中藍龜索性跳落街好似仲好D (距離第2好遠既情況)
我上次玩MK已經係NDS時代
次次甩尾都忍唔住左右chok

其實而家都要左右chok 調整入彎角度位置
而且chok左會快啲入下一個階段咁

好似chok下真係快D

真定假

不過ONLINE成日由第一趺去7,8已經習慣左
一部機兩個Nintendo ID,點set 一齊參加?
我只能set one ID拖 one 冇ID 入room
玩到爆粗.

最後一個圈, 閃電, 墨魚, 藍龜, 紅龜, 隔左陣又藍龜, 紅龜.. 玩撚哂

藍龜真係最cheap item. 因為我最快反而有penalty. 點解要設計排包尾最廢個個可以直接影響排第一名表現最好個player??? 就算第一名中藍龜都唔會幫到佢幾多, 只會幫到第二, 三名

呢隻GAME不嬲CASUAL向...唔洗咁認真

其實孖車心態上應該係當Party Game 咁玩
我覺得老任就係想將技術好同技術冇咁好嘅玩家拉近
唔使下下都係技術好嘅必然會贏
如果係一隻正常仿真度高嘅真實賽車Game
技術好嘅玩家會好容易長勝

馬車新手,打左廿個鐘到150cc全三星
我覺得有藍龜好合理,我打咁多場只係得一場出過三次藍,其他通常1-2藍
中藍龜其實唔係扣好多時間,同紅龜差唔多,而且藍龜今集加左道具可以防,200cc仲可以衝埋線隻藍龜射唔到,對同fd打技術差距大既比賽時好需要,以前3DS網聚玩MK7成日有個巴打撚到成班人30秒衝唔到線完game。
今集最大問題係npc ai進步左同埋多左飛,識hold道具,見你拎茹係手唔會射你龜射第2個人,加上今集好多飛位,中藍龜跌落街回歸慢先係覺得藍龜影響比賽要點。

以前一直有專登退後變第2等人食藍龜(今集變左等埋一齊食),拎茹加速避藍龜既方法,除左呢兩點之外,仲有了解場地好重要,有加速板既場地其實唔少,見到人射左藍龜就行外線搵有加速板既路線,就算中完都可以好快加返速上去。

同埋我覺得刪左wiiu既扭屎忽加速抵讚,太多技術性既野反而令d輕度玩家棄game

有時就中藍龜索性跳落街好似仲好D (距離第2好遠既情況)

好遠就唔理啦
睇情況而定,攬炒真係唔錯
不過一定要起步快
其實而家邊部車最好用

打online次次包尾,直線都慢人好多

用緊綿羊仔
其實而家邊部車最好用

用緊綿羊仔

綿羊仔玩加速,直線梗係唔夠人快
如果你玩安全駕駛唔甩尾既話揀番D高SPEED車會好D
玩完regional覺得自己係0

3甲都入唔到

3甲都入唔到

個人覺得100cc無咩好鬥 好難追人

3甲都入唔到

個人覺得100cc無咩好鬥 好難追人

好多150行到既shortcut, 100行唔到
6934-7224-6407 求add 一齊玩
其實而家邊部車最好用

用緊綿羊仔

我以前玩開nds 直線狂甩成日贏,但而家無左即刻變左低能仔咁
加速同重量係咪多出嚟小數點會唔計
其實而家邊部車最好用

用緊綿羊仔

應該無咩人會唔甩尾
你嘅甩尾係普通過彎甩定係直路都照甩
ZELDA 綿羊仔稱霸天下

Deluxe 計

Deluxe 計

屌 我仲較到整數添
正式進入打staff地獄
其實而家邊部車最好用

用緊綿羊仔

應該無咩人會唔甩尾

有時夾硬甩飛落街仲蝕
ONLINE玩留前鬥後有SO,除非有技術到放晒成個主車群
有無巴打分享下用咩車同配咩呔?
揸緊Benz古董車加Benz,好好甩甩住加速但直路慢
其實而家邊部車最好用

用緊綿羊仔

應該無咩人會唔甩尾

有時夾硬甩飛落街仲蝕
ONLINE玩留前鬥後有SO,除非有技術到放晒成個主車群

頭一兩日出都仲有可能
而家ran親都係100cc好難有技術分野
有無巴打分享下用咩車同配咩呔?
揸緊Benz古董車加Benz,好好甩甩住加速但直路慢

Splat Buggy+off-road
想問下大家點解我用滑翔傘飛個陣成日趺落街
例如sunshine city 臨終點最後個個要飛既位

我都係。 點解決
想問下大家點解我用滑翔傘飛個陣成日趺落街
例如sunshine city 臨終點最後個個要飛既位

我都係。 點解決

飛起試下方向制向後
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞