[Switch] Mario Kart 8 Deluxe 討論區

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
求救
我+ -掣玩雙打有個問題
左邊個制會無左體感
咁我就搵switch12試掣,係正常
請問有無師兄知咩事

唔明

雙打,左右掣
左掣無左體感

但搵其他GAME試,個掣係正常

push

碓定2P開左體感?
求救
我+ -掣玩雙打有個問題
左邊個制會無左體感
咁我就搵switch12試掣,係正常
請問有無師兄知咩事

唔明

雙打,左右掣
左掣無左體感

但搵其他GAME試,個掣係正常

push

定2P開左體感?
Q & A
1. 仲有得好似NDS版咁蛇行(chok 火)?
Switch 版本已經無蛇行,請自行搵最佳入灣路線

2. 點先有紫火
熄左個自動駕駛(揀車嗰頁,禁+/-,喺車下面有三格,嗰三格分別係:左邊係防飛街, 中間係體感轉向, 右邊係自動俾油)
Tips:同新手玩可以幫佢地開防飛街

3. 點unlock 車/碌/翼?
打Story Mode/ Battle / Online 等等,只要喺遊戲中收集到coins ,而coins 累積到一定數目就會unlock

4. 有無隱藏人?
有。Gold Mario! 玩200cc 全部拎晒盃就會unlock

5. Online 可以轉Hong Kong 未?
未,繼續做住架仔先

6. 點可以起步有小噴射?
喺count down 3 2 1 既時候,數到2 你就禁實油門就可以有小噴射,如果同時禁埋「前」制會更快。

7. 點避藍龜?
方法係有,不過你認命啦
真係想知嘅可以睇下條片
https://www.youtube.com/watch?v=TNOnz0whcaQ
但用佐自動導航好似行唔到個d用菇飛草地既捷徑
同埋我想問點樣可以用架車打轉撞人?
玩200CC 係咁比人撞飛
係ITEM 黎?

你輕車一定比人炒死啦
撞到會一齊轉(好似係)
轉完會加速

唔係好明
姐係就咁撞人就會打轉?
定係有制去襟到打轉

要轉左“車軚”(即係飄浮)先會打轉
改左啲野我覺得易明啲
唔OK的話用返原本啦

不過揾左幾個source都話金mario無限你用銀mario打200cc
改左啲野我覺得易明啲
唔OK的話用返原本啦

不過揾左幾個source都話金mario無限你用銀mario打200cc

即係只要全金200cc 就unlock ?
我未玩哂呀sorry
有無巴打知道?
要即刻改q&a
今日應該好多新機主

今日應該好多新機主

恭喜
Not fair !
想問下點先飛得遠, 次次都飛唔過對面

推前快啲降落 推後相反

推前快啲降落 推後相反

哦...原來係咁
改左啲野我覺得易明啲
唔OK的話用返原本啦

我未玩哂呀sorry
有無巴打知道?
要即刻改q&a

攞咗金mario表示唔洗一定要用銀嚟玩

推前快啲降落 推後相反

哦...原來係咁

前制 車頭向下 快d降落
後制 車頭向上 騰空耐dd
改左啲野我覺得易明啲
唔OK的話用返原本啦

我未玩哂呀sorry
有無巴打知道?
要即刻改q&a

攞咗金mario表示唔洗一定要用銀嚟玩

要咩條件呀請問巴打
全金盃就ok?
未買game既巴打
我unlock左donkey jr. 好得意呀

How??
Amiibo 係咪冇乜用
Amiibo出同埋Mii個頭係咪得一個
係咪應該單機解下車先 online成日輸

順便練熟D路先啦
新機主. 想問下要點set 先玩到online?
"This function cannot be used with the current country/region setting..."
部機 同 nintendo account 都set左日本
"This function cannot be used with the current country/region setting..."

nintendo account 都set左日本
Check again.

雖然唔係好知點解, 但去完ESHOP之後就搞掂咗

順便練熟D路先啦

正常要熟路先打online啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞