[美斯500球] [鳩白回家] 巴塞隆拿球迷討論區 (190)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike

可以係文學台

文學唔熟 電影我熟

上個post講緊trainspotting㗎

呢套經典

呢套我心目中十大嚟,可惜收尾有少少說教,雖然係開放式結局
不過2完美補修左呢樣野

要我排十套我諗都未有佢
top20到啦

哦我睇重果種係表現形式,劇情我一般唔太重視
trainspotting果種魔幻現實鏡頭到依家都好新潮

發條橙啦
https://www.youtube.com/watch?v=KVMyXDsadLQ

老老柒柒,英倫BAND嚟講,論風格變化,只有RADIOHEAD先可以同撩柯打班友置啄

禾feel到有手足叫我牙

suede the best

睇你用乜用評核標準,Suede係有變化,但變得愈來愈商業,我唔覺我呢個係好嘅傾向,但撩柯打(Joy Division) 起碼有三期變化

點睇muse

好悶好商業

我自己最鍾意就radiohead muse同pink floyd
一有鳩白變左音樂台

反而同樣都係講吸毒嘅requiem for a dream我就覺得好麻麻

吸毒戲我都麻麻

吸毒戲好喎,夠晒病態,完美反射現實鏡面。
一有鳩白變左音樂台

可以係文學台

轉聽J rock
有冇同好

有聽one ok rock
有咩推介

one ok pop
日本淨係有聽xjapan

可以係文學台

文學唔熟 電影我熟

呢套經典

不過2完美補修左呢樣野

要我排十套我諗都未有佢
top20到啦

發條橙啦

係好睇嘅,有無去過香港間kubrick?
轉聽J rock
有冇同好

有咩推介

one ok pop

頭幾隻唔pop
世界級

可以係文學台

文學唔熟 電影我熟

呢套經典

不過2完美補修左呢樣野

要我排十套我諗都未有佢
top20到啦

發條橙啦

第一次睇感受無啲人講到咁誇張
可能代入唔到
轉聽J rock
有冇同好

有咩推介

one ok pop

頭幾隻唔pop
世界級

日本indie就mono同toe
轉聽J rock
有冇同好

有咩推介

one ok pop

頭幾隻唔pop
世界級

試下聽先
轉聽J rock
有冇同好

有咩推介

one ok pop

頭幾隻唔pop
世界級

我個fd係咁J sunny day service
反而同樣都係講吸毒嘅requiem for a dream我就覺得好麻麻

吸毒戲我都麻麻

不過我都認同好多痴線佬劇都有吸毒plot
foght club個種我就覺得好正
轉聽J rock
有冇同好

有咩推介

one ok pop

頭幾隻唔pop
世界級

試下聽先

留意返
純音樂嚟
轉聽J rock
有冇同好

有咩推介

one ok pop

頭幾隻唔pop
世界級

試下聽先

MONO同TOE都唔係大路野喎
前者玩POST-ROCK ,後者玩MATH ROCK
你聽落應該覺好怪

呢套經典

不過2完美補修左呢樣野

要我排十套我諗都未有佢
top20到啦

發條橙啦

可能代入唔到

而家聽親貝多芬都起雞皮
轉聽J rock
有冇同好

有咩推介

one ok pop

頭幾隻唔pop
世界級

試下聽先

MONO同TOE都唔係大路野喎
前者玩POST-ROCK ,後者玩MATH ROCK
你聽落應該覺好怪

大路野就唔使特登講啦

可以係文學台

文學唔熟 電影我熟

呢套經典

不過2完美補修左呢樣野

要我排十套我諗都未有佢
top20到啦

發條橙啦

係好睇嘅,有無去過香港間kubrick?

stanley kubrick
轉聽J rock
有冇同好

有咩推介

one ok pop

頭幾隻唔pop
世界級

試下聽先

留意返
純音樂嚟

有冇jrock推介
聽左一個月
月黑高飛 發條燈 fight club 高登三寶

呢套經典

不過2完美補修左呢樣野

要我排十套我諗都未有佢
top20到啦

發條橙啦

可能代入唔到

而家聽親貝多芬都起雞皮

btw近排係咁j bach嘅Brandenburg concerto

呢套經典

不過2完美補修左呢樣野

要我排十套我諗都未有佢
top20到啦

發條橙啦

可能代入唔到

而家聽親貝多芬都起雞皮

記得聽furtwangler指果啲版,卡拉揚都OK

吸毒戲我都麻麻

不過我都認同好多痴線佬劇都有吸毒plot
foght club個種我就覺得好正

Edward Norton

有咩推介

one ok pop

頭幾隻唔pop
世界級

試下聽先

留意返
純音樂嚟

有冇jrock推介
聽左一個月

台灣indie啦
鳩白有無睇卡繆
早排睇咗plague嘅話劇,又係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞