[無圖] 木蝨/床蝨/臭蟲攻略/討論 (內附美國攻略) 咪撚用de 粉

1001 回覆
179 Like 11 Dislike
我平時係由黑點去搵返個竇
黑點附近啲窿窿罅罅
個d 係屎
姐係佢係附近出沒
其實我都係睇唔到
d罅位我睇唔到有定冇就當有
本身用de粉同天鹽清響房擺晒陣,今日睇到巴打你個post決定買多支奮鬥吶看門口
我都係
陣味我覺得仲幾香
本身唔知咩係本虱, 睇完東張講個廢老全屋到係虱, 著住既衫有虱出街播毒, 睇完好鬼驚.
過一排某日坐党鐵, 親眼見到前面個男人BACKPACK上面有隻野郁緊, 望真D係木虱, 我即刻彈走左. 我估好多人根本唔知自己中左仲帶埋出街播毒蟲.

咁撚癲
聯署支持封殺微信同TikTok

https://petitions.whitehouse.gov/petition/we-people-support-ban-wechat-and-tiktok

所羅門都叫大家簽呀
可以試下揾永逸清潔滅蟲
曾幾何時又係被床蝨搞到精神分裂咁濟
把心一橫call咗呢間結果搞得掂
師傅好專業細心, 一定會搵咗個巢先會施工, 不過我記得師傅講過唔多唔少都講彩數, 同埋一定要定期高温處理衣物
膠紙仲好用過de 粉
btw 點樣肯定係木蝨
我用無敵士,美亞買好平
棉被 枕頭 床褥都冇?
好難屎跡都冇
試下膠紙封床板罅,雙面膠紙圍床
用幾耐先得?有冇link
利申噴左兩個禮拜
粉劑冇乜用
會唔會唔係床,我係床上面發現之後扔晒床架床褥,都走甩咗幾隻去同房嘅木櫈

準備買張鐵床之後用密封式床套包住床褥再圍圈噴啲蟲藥+de粉
無敵士係沖水用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞