[無圖] 木蝨/床蝨/臭蟲攻略/討論 (內附美國攻略) 咪撚用de 粉

1001 回覆
179 Like 11 Dislike
日頭唔出黎,佢地怕光,見到你開燈就縮
我用滴露直接淋畀我殺哂
真係長期戰爭
最高峰嗰陣就咁翻開個枕頭已經見到有幾隻爬緊
點解會有?
明明早20年都無乜聽過人有
依家成日都出現 到底係邊到傳出黎
支那木製傢俬
旅行
滴露點用
Lm
舊post 有巴打教路用呢支

清哂

支那同賓賓
我張床褥本身係一體過無縫線無拉鍊 , 所以應該安全, 同埋床褥無見過蟲屎

我諗應該係凜架入面有巢, 但係我間房太多野拆唔到床....繼續keep住抽濕同噴蚊怕水頂住訓下覺先....要慢慢清下間房D野...等清到7788先可以落手搵佢個巢
直接淋落D罅位
完全明白
想知大家係邊到買到殺得死既 不彷開心分享
同埋想知床褥保護邊到有? 姨媽傢c?
個巢會唔會喺衣櫃入面/衣櫃同牆之間啲細到仆街嘅喇到?之前試過搞咗幾個月乜鳩都試過晒,有日見到衣櫃同牆之間有條喇,倒咗啲滴露入去之後就冇晒

同埋如果間房有公仔,個巢都有機會喺公仔入面
咁肯撚定係床架可能要用炸彈
清多哂d 垃圾先
點樣用
好似好大支
係好大支, 成千蚊, 我用左1/10 都冇

都係開水噴
睇上面
有個4隻成份試旦一隻就得
跟住揀d 寫明有殘留
藥房好多隻都有個d 成份
大陸牌子/黑旋風個d 都有
超市 雷達 bio kill 個堆大牌子反而冇
放carusell 啦
我想買,但係人地農藥公司一定賣咁大支
炸彈會污染成間屋
由床側面到底噴,就係張床10cm 範圍有效
因為我張床係貼牆 可以由外到內噴 佢地走唔切
我又冇得登焗,係驚太毒,所以離開間房keep 住吹風
前提你sure 冇擴散
夜晚開燈會唔會見到?如果唔係咪要夜晚熄晒燈摸黑搵?
開燈搵1分鐘
你一開燈佢地就開始搵陰影匿,但係食飽左個d 行得慢

你google下佢地d 蟲殼同佢地d 樣
太核突我唔放上黎
我就試過帎頭邊放支電筒, 訓訓下feel到隻腳有野就即刻9秒9開電筒照, 間中會有發現
好撚仆街成日咬腳指, 痕撚到癲
馬拉硫磷/毒磷靈/Solfac 50EW都有效
花墟有賣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞