[無圖] 木蝨/床蝨/臭蟲攻略/討論 (內附美國攻略) 咪撚用de 粉

1001 回覆
179 Like 11 Dislike
梳化未dump 既話試過上面條片d treatment 先
同埋用 熱風槍好過蒸氣機
唔係講蝨 不過都係害蟲
我間房呢排勁多谷牛 好痛苦 已經DUM哂D食物
問過天鹽清可以殺60種蟲 就買左
加埋biokill 漂白水洗地 都仲有好多
於是前日去D菜種鋪問 個啊伯比左好細樽簡體字叫「滅黃蟻藥」我
叫我灑落地下 果晚都仍然見到有
但第2日已經無見過D谷牛地下D藥粉都明顯見到係少左好多
但都知D藥應該係好毒 會小心
前日仲訂左DE粉添
好多時係農藥先得
biokill 係廢
de 粉既污染仲勁過d 蟲,撒完好難清,效率又低
天鹽清我到而家都知係咪真係殺到蟲
yes 不過好撚毒
噴完全屋之後 好似黎緊個幾個月都冇晒蛇蟲鼠蟻
重要成屋都係個陣水味
有無咩牌子床褥密封套推介?
你今次買咗邊支殺蟲水?分享下成效
晚晚都比野咬但又搵唔到咩咬
尋日噴完奮鬥衲都仲有 唔肯定係虱定咩蟲
諗住訓醒去買床褥保護套之後再封門窗隙
再開虱彈有無得諗,細房100呎左右

冇買
要噴又要揭起床板
我淨係黐膠紙
暫時未再有新發現
邊隻藥
房有跳蝨 用完殺蝨彈都仲有
可以點做
用咗成個月奮鬥納,唔係話唔得,不過效果係慢同埋大工程,發覺佢大約只維持到一個星期,所以隔幾日就要搬晒床下底d箱出黎噴,不過一直都清唔晒,早幾日比我發現原來個鐵床架d柱下面藏咗d係度一直都冇為意,希望搞埋呢度可以解決
有諗過最壞打算帶晒d日用品同4隻貓出廳瞓,噴人畜有害果種農藥焗佢幾日,希望唔駛行到呢步
比較好彩嘅係,d蝨淨係咬我男友冇咬我
想問點解無啦啦會有床蝨
一個禮拜前發現有咬 三星連珠
直至琴晚捉到一隻床蝨
是咪已經太遲
講錯咗,我係用無敵士唔係奮鬥納
用農藥侍候
撤底噴 兩個星期收佢皮
出街野到或者快遞野到蟲/蛋
有寵物啊
之前發現工人房有床蝨,已經將張床掉左,同噴左殺蟲水。

但擔心有啲床蝨會離開左間房,巴打有冇試過噴完殺蟲水之後係其他地方發現佢地?
普通殺蟲水好難殺死佢地 趕走去其他地方
我跟左樓主買有個啲成份既殺蟲水, 應該ok ge
殺蟲水唔夠
因為要接觸到先殺到
你有冇熱水浸床單枕袋
清潔成間房 check 下床邊雜物?
有呀 反轉間房咁濟
務求殺佢全家
用奮鬥吶仲係有嘢咬,忍唔住請咗滅蟲,用咗啲唔知乜粉一用啲蚤無晒影

啱啱係張床發現到,依D係唔係床蝨?
整死佢嗰陣有D顏色似血既野爆出離
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞