[無圖] 木蝨/床蝨/臭蟲攻略/討論 (內附美國攻略) 咪撚用de 粉

1001 回覆
179 Like 11 Dislike
重複再睇多次先見到哩段
發現年紀大真係有閱讀障礙

屋企有殺他死 biokill 雷達
三支都無撚用 噴完仲勁生猛
聽日出油麻地買奮鬥吶 殺佢全家!!!!
多雜物最易奶野
試下由外到內 check 你d 雜物有冇蝨屎/蝨殼/蝨
床邊床底個d 好大機會有,所以唔好亂摷住,費事d 蝨走去出面
呢隻同我之前買個隻差唔多
最緊要係有piperonyl buteroxide
可以令木蝨對菊酯冇抗藥性
另外3隻thrin 尾都係類除蟲菊酯
冇piperonyl buteroxide的話係殺唔死木蝨
咁樣溝埋左就work
最緊要係執雜物同清潔床上用品
如果唔係比佢地走到d 罅位你噴唔死斷唔到尾
想問洗好啲衫用臭丸放入衣櫃 再用吸濕大笨象長期吸濕 咁樣啲衫會唔會無咁易藏木蝨?
想知有貓狗魚爬蟲既可以用咩粉/噴霧
牆身有好多但清極都有
要搵下佢地藏身地方
等你好消息
衣櫃本身有木蝨既機會大過你洗左衫
木蝨中意陰暗位,窿罅位,或者有你氣味既野(枕頭,棉被,未洗衫), 而且佢地移動範圍唔算好大,通常佢地係生多左先會轉移去另一個地方

d 衫洗左佢地未必真係有興趣,佢地都唔中意臭丸味,但臭丸殺唔死佢地,必要時佢地可以同臭丸共存

以防萬一,衫最好入袋,同埋清潔左個櫃先
其他巴打有提過熱風槍,蒸氣機個d,用熱力清下個櫃,最緊要係邊位,或者用滴露,樓上有巴打講過滴露殺得死木蝨

有抽濕機就開埋佢,最好控制係70%以下,天氣濕會生得快d

雙面膠紙都阻到佢地,但要留意耐左d 膠紙好難清
屌你,我就係用 de 粉殺既, 竟然你會話打手
咁你講你點用
用DE粉 x2
不過本身唔係太嚴重
等我update下先
今日喺油麻地買左成支奮鬥吶連咩氣壓噴壺

返到屋企即刻攞返隻嘢黎試
佢經歷過尋晚三支殺蟲水嘅洗禮
到今晚都仲勁生猛 救命

我直接攞噴壺對準隻嘢噴左兩下
噴到就黎浸得死佢 望住佢等左幾秒
攞牙籤撩左幾下 依然活力充沛
FUCK FUCK FUCK!

我知我太心急 我唔會咁快話奮鬥吶廢嘅 點都等翻一晚先
雖然我有期望過奮鬥吶可以令佢哋即刻立即死亡!

啲膠紙掂左啲藥水 變到無咩痴力
驚佢會走左去 搵左個保鮮紙包住佢
吉左啲窿比佢

點知 隔左陣 有水蒸氣出左黎
再焗左陣見到佢好似奄奄一息
勁開心 即刻打開睇

生猛到老虎都打死幾隻啊 屌你老母!

我真係好想佢快啲死!

如果等到聽日隻嘢都仲未死
我就帶住隻嘢去油麻地
搵個賣奮鬥吶嘅阿叔傾下計
呢隻似曱甴多啲?
溝得太稀?
我照老細講嘅一匙羹溝500ml水
正常wor 伐蟻克/奮鬥吶都唔係即殺 要入咗蟲內代謝完先會生效 等幾日先會死
咁結論係點先解決到?
咁大支幾錢
溝翻支野張紙個濃度試下
屌你老母臭閪呢個post 害撚死人,竟然叫人唔好用 DE 粉,寫果個人,我同你講,屌你老母臭閪含家產唔撚識野就同我收聲
咁呢枝係咪買得過呀?
yes
呢支work
乜牌子?
原來仲未清曬我屌 因為係啲床板罅隙到 有幾隻仲肥肥白白。有無咩de粉同彈推薦下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞