[無圖] 木蝨/床蝨/臭蟲攻略/討論 (內附美國攻略) 咪撚用de 粉

1001 回覆
179 Like 11 Dislike
淘寶
去大陸旅行
大約3個禮拜前開始有
兩個禮拜前搞掂左
追返舊po有個巴打話做過滅蟲公司
我跟佢買果隻藥噴3次d食屎狗就唔見晒,無再比野咬
但係依家仲有陰影
可能你無追晒果個po
果位巴打都有講
佢地係伐蟻克+奮鬥吶交替用,好似貨源問題
佢話兩隻效果差唔多,
我去左油麻地間士多仔買,250ml =220蚊
順手去新填地街買個手充氣噴壺=80蚊
加埋300蚊就搞掂左
同上面巴打一樣,我都係用左1/10都無

btw,我去到間士多,話有木蝨,個啊叔介紹我用毒磷靈
但追PO聽講呢隻好毒,所以買返奮鬥吶
士多仔?姐係邊間
巴打用唔曬可唔可以放比我?
因為真係份量用好少,唔想哂
明記菜種
google map 有位置
sorry諗住keep住繼續用
因為佢話對人體無乜害,我打算每1-2星期噴一次噴到用晒為止
留意呢個網有各種藥資料
http://www.oceanpesticide.com.hk/?page_no=16&lang=0
木蝨係長期作戰,唔洗怕浪費,乖乖地出去買支啦
想問下有貓係咪用唔到奮鬥吶?
thanks巴打,一陣出去買
以家一痕就開燈check,精神壓力好大
sorry唔清楚,最好都係問下老闆
因為佢介紹毒磷靈比我之前,有問我屋企有無小朋友
我話無佢先比我
同埋佢會教你點用,但我覺得佢講野都唔算100%準
例如佢話,唔好噴到自己,會身痕,但我無事
果位巴打直頭話,直接噴上張床到,等佢自然乾左
再瞓上去都仲得
仲有個份量唔一定要聽佢講,佢話一匙(隻匙佢送比你)
加500ML水,但個支野寫400ML,咁我唔知一匙幾多ML啦其實
自己就返個份量,我係匙半+400ML水
明白,thanks師兄分享
仲有少少野,果隻野用之前搖勻先
我第1次用果陣無搖到,第2晚仲見到有兩隻
同埋溝左水都搖勻d,瘋狂打氣鳩噴就得,唔洗慳
我通常全間屋地板+牆+暗角位都會噴
包括廁所廚房,出面走廊....
梳化,床,傢私,櫃筒底
以前中過一次咬撚到精神崩潰
最後翻起全屋床褥發現好撚多隻
之後快速將所以床褥掉撚晒就無事
真,依家越嚟越多人中招
以前政府有筒溴水咁既野俾人淥床板殺木蝨
巴打有無邊隻牌子殺蟲水可以輕易買到??

買唔到黑旋風
有時搭𨋢見到啲人抬住個順豐麻包袋就覺得好撚污糟
情況嚴重既可以跟樓上買農藥 伐蟻克

或者情況輕微去買殺蟲水
藥房每支殺蟲水都有寫成份
入面有試旦一樣都得
piperonyl buteroxide / imidicloprid / acetamiprid / dinetofuran

要噴足隙縫,戴埋口罩
床褥床底床架 9成9有
愈快愈好
好多雜牌都有 中國牌子個d 夠毒
你就好彩
通常唔止床褥有
床褥保護套係個間賣de 粉/天x 清既網店買
第二度都應該有
有好多巴打都講左藥殺得死木蝨
農藥 滴露 黑旋風,追下post 睇到

唔好買de 粉 天x清 千x 士 個堆上網賣廣告個d
我用千x士+天x清+用膠紙封死晒張床所有窿罅位, 2個星期左右就唔見晒
膠紙carry
你有冇見到蝨屍?
蝨屍唔見, 但明顯咬少左
最主要都係後來搵到張床有4條罅係蝨竇, 倒千x士入去+膠紙封死, 好快就無晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞