大家明唔明白咩係窮撚氣質

607 回覆
149 Like 67 Dislike
樓主覺唔覺有錢人膚色多數白啲

女仔黎講 係
男仔難講

點解男仔難講 啲公屋仔成日留連係街

男仔玩運動
但黑得黎係健康個種膚色

佢地一係就白裡透紅 成個公主王子咁
一係就abc曬到小麥色有光澤嗰啲
不過識個有錢女白到貧血咁 天生

100k我覺得唔算中產

咁都要睇資產既

已經係上流

有樓冇樓已經爭好遠

會唔會無樓呀

好難講...

有個女同事自己都五萬 老公揸飛機都租屋住(愉景灣)可能外國有竇

大把呢啲人,特別係唔認得輸果炸,
一係真係享受生活,一係死充,學人供車但同父母住

咁都要睇資產既

已經係上流

有樓冇樓已經爭好遠

會唔會無樓呀

好難講...

有個女同事自己都五萬 老公揸飛機都租屋住(愉景灣)可能外國有竇

大把呢啲人,特別係唔認得輸果炸,
一係真係享受生活,一係死充,學人供車但同父母住

搵成10幾皮都唔買樓真係唔知講咩好
笑貧不笑娼 唔怪得出面咁多女做雞啦
笑貧不笑娼 唔怪得出面咁多女做雞啦

痴撚線 連個事實都不願面對 而家我有話做雞唔低賤咩
睇皮膚都分到小小

有錢人一般比丈較紅潤d
窮撚多數暗中帶黃 好似有肝病咁

呢樣真

曬黑咗點睇
有錢有教養果d
就算睇唔起人
都唔會係人前show出黎
聽過個fd 佢以為而家d車匙仲係要插入車門度開 比人笑到臉都黃 成陣窮撚味出哂黎

有可能出入有司機, 從來冇親手開過車門
有錢人就算唔靚仔靚女, 但係佢地既 皮膚,身材,氣質 已經屈哂機.......依樣係個堆 ig雞 點樣扮靚,點樣用美圖秀秀整 effect 都學唔黎.

人地自然流露出黎個種自信已經完勝

似洋崽
英文口音
英文口音

英文口音

依樣真
上面講個d咩白d黑d 小麥色d
皮膚顏色點分到
英文口音

依樣真
皮膚顏色點分到

一講英文,嗰種神采飛揚嘅感覺
英文口音

依樣真
皮膚顏色點分到

咪又係港支人
英文口音

依樣真
皮膚顏色點分到

冇錯
係學校present真係 講英文講到識飛
我同佢地真係有好大落差
屌廢話,有錢人食好住好,又唔使做,就梗係面色好,樣靚身材正
英文口音

依樣真
皮膚顏色點分到

咪又係港支人

你咁高尚 去到美國咪又係比人叫rice eating motherfucker
公屋撚 人地成日以為我係有錢仔

你應該幾靚仔
你估我想窮架咩
已經努力讀書爬緊啦
利伸 公屋窮撚

你應該幾靚仔

又冇著名牌戴靚錶 唔明點解人地會有呢種錯覺
不過我以前屋企有少少錢 到後期先住公屋
買機票已經睇得出
有錢人唔會特登捕平機票 去旅行多數都係假期
係窮撚先會捕平機票之後特登請假去旅行

有錢人邊日唔係假期? 睇你有錢既定義

中產會就仔女紅日假期出發 , 做生意既有錢佬 仔女會唔返學出發

錯啦 有錢人去旅行唔一定預埋仔女去 通常比錢比仔女去 自己兩公婆就自己去嘆世界
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞