大家明唔明白咩係窮撚氣質

607 回覆
149 Like 67 Dislike
我覺得問題唔係窮唔窮
窮都可以有自信,唔好下下咁自卑
舉止果啲可以執,自信可以培養

你諗下細路仔邊會意識到呢樣野 好多野細個係咁大個左好難改
財大氣粗嗰啲算係咩?

無受過教育既有錢人

睇皮膚都分到小小

有錢人一般比丈較紅潤d
窮撚多數暗中帶黃 好似有肝病咁

呢樣真

古天樂嗰種黑屬於窮撚?
樓主係唔係想講修養
屋企唔算窮又唔算有錢
但係我覺得自己見識好少 點睇
我覺得問題唔係窮唔窮
窮都可以有自信,唔好下下咁自卑
舉止果啲可以執,自信可以培養

你諗下細路仔邊會意識到呢樣野 好多野細個係咁大個左好難改

我諗內涵、說話技巧都係高中、大學影響最深
每個階級都有佢哋獨有嘅language code
屋企唔算窮又唔算有錢
但係我覺得自己見識好少 點睇

有自覺見識少已經唔算少 最少你見識過勁人
大把人圍爐坐井以為自己好把炮
連登咁多有錢人
入過馬場會員區,入面班阿叔行為舉止同個look都同出面班窮撚阿叔差唔多

真係咩
馬會member喎係即係馬主d同類?

有兩種,一種係馬主另一種唔係

唔係掛 出入跑馬地會所個d全部都身光頸靚架喎

有入開馬場既巴絲,去到沙圈果位,有個隔開窮撚同有錢人(會員區),望下會員區入面其實都係班阿叔樣,係好過窮撚區班阿叔少少

我覺得差别都幾明顯喎 係咪我去沙田果個同跑馬地唔同呢
連登咁多有錢人

咪係,個個都識分,生活圈子一定全部有錢佬黎

利申 窮撚

望到自己就明曬

望到自己就明曬

竟然笑係馬會賭錢d廢老

D人有錢到仆街
發覺真係好有錢個啲唔會睇唔起人
中產個啲先會睇唔起人

同意
樓豬應該係有錢到仆街
樓主係唔係想講修養

我都覺
發覺真係好有錢個啲唔會睇唔起人
中產個啲先會睇唔起人

會睇唔起
但唔講出聲
窮撚同有錢人係談吐上好大分別 基本上傾兩句聽下佢平時生活點過同見識好易睇得出
佢地食百幾蚊餐飯話chill 見人買名牌就係到話人敗家 就起勢批評貴野唔一定好 平野都有好既 個陣酸味出撚哂黎
買件衫同諗食咩都左計右計 未見識過高尚生活既人先會自滿於自己既窮撚生活
窮撚同有錢人係談吐上好大分別 基本上傾兩句聽下佢平時生活點過同見識好易睇得出
佢地食百幾蚊餐飯話chill 見人買名牌就係到話人敗家 就起勢批評貴野唔一定好 平野都有好既 個陣酸味出撚哂黎
買件衫同諗食咩都左計右計 未見識過高尚生活既人先會自滿於自己既窮撚生活

咁扮出嚟啲mk仔呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞