大家明唔明白咩係窮撚氣質

607 回覆
149 Like 67 Dislike
睇隻手就知
唔洗話好有錢,唔窮既人隻手多數都靚過窮既人好多
因為佢地唔洗做家務,唔洗做粗重野
隻手自然又無筋無紋
窮果d人隻手多數都好粗糙好多青筋
睇隻手就知
唔洗話好有錢,唔窮既人隻手多數都靚過窮既人好多
因為佢地唔洗做家務,唔洗做粗重野
隻手自然又無筋無紋
窮果d人隻手多數都好粗糙好多青筋

利申: 講緊年輕一代果班

同埋窮同唔窮,皮膚比較黑果堆仲易分
有錢但黑黑地,你會覺得佢係好sunshine,似成日做運動曬黑所以d皮膚係古銅色,反而好sharp咁
窮但黑黑地果d,唔知點解你會覺得佢係黑得黎好暗黃,好dirty咁,一睇就知係住公屋,細個成日通街玩曬黑
連登仔 笑貧又笑娼 把口臭過屎坑

on99,唔明貧窮的人有咩好笑?
香港咁多窮人俾政府壓榨,你地班小朋友係度幫政府屌低層人士?無撚野呀
仲開d濕9post話窮撚氣質,唔怪得梁特2號可以順利當選啦,根本連班年輕人都唔願意幫低層市民,由內心側目佢地
祝小朋友們陷家富貴,享受下窮人既感覺

父幹撚都有被吹奏o既一天,真係世界變
連登仔 笑貧又笑娼 把口臭過屎坑

on99,唔明貧窮的人有咩好笑?
香港咁多窮人俾政府壓榨,你地班小朋友係度幫政府屌低層人士?無撚野呀
仲開d濕9post話窮撚氣質,唔怪得梁特2號可以順利當選啦,根本連班年輕人都唔願意幫低層市民,由內心側目佢地
祝小朋友們陷家富貴,享受下窮人既感覺

父幹撚都有被吹奏o既一天,真係世界變

窮撚心靈真係特別脆弱
睇皮膚都分到小小

有錢人一般比丈較紅潤d
窮撚多數暗中帶黃 好似有肝病咁

講經咩,有錢人都唔洗為生活煩惱,梗係好啦
我都想唔洗煩咁多野

典型前者 中產算有啲$
小學雞同學一半中上一半公屋基層
除咗少數富戶 大部分又奀又黑 瘦過隻馬嬲
利申:曾經俾人偷過文具
睇皮膚都分到小小

有錢人一般比丈較紅潤d
窮撚多數暗中帶黃 好似有肝病咁

講經咩,有錢人都唔洗為生活煩惱,梗係好啦
我都想唔洗煩咁多野

典型前者 中產算有啲$
小學雞同學一半中上一半公屋基層
除咗少數富戶 大部分又奀又黑 瘦過隻馬嬲
利申:曾經俾人偷過文具

講真接觸過啲公屋小朋友 營養豐富面色紅潤嘅固然有唔少
不過奀瘦個比率係比較多 一睇都知營養不良
入過馬場會員區,入面班阿叔行為舉止同個look都同出面班窮撚阿叔差唔多

真係咩
馬會member喎係即係馬主d同類?

連馬會會員係乜都唔知既人既然笑人地
真係50步笑百步
話人自己但自己咪一樣撚鞋狗咁

話你知,靚唔靚女肯定唔關有無錢事
有唔少有錢人仔女混血好好睇
但大把有錢人既仔女樣衰到極緻
包法官成家親戚都咁樣衰就係例子

利申:識某個仲...
公屋仔好多都農民工咁款

成班窮撚到中層係到扮有錢人

以為踩自己同 pool 人會顯得自己高一等
入過馬場會員區,入面班阿叔行為舉止同個look都同出面班窮撚阿叔差唔多

真係咩
馬會member喎係即係馬主d同類?

連馬會會員係乜都唔知既人既然笑人地
真係50步笑百步
話人自己但自己咪一樣撚鞋狗咁

話你知,靚唔靚女肯定唔關有無錢事
有唔少有錢人仔女混血好好睇
但大把有錢人既仔女樣衰到極緻
包法官成家親戚都咁樣衰就係例子

利申:識某個仲...

唔係wo
好多個d靚女真係一望落就知有錢

其實都唔難分邊d係有錢女 邊d係有錢人既雞

著衫分得出
同埋談吐,真係有種氣質唔同

真係分唔到,可否講解吓?我見過有錢女未必係最靚果堆。

唔係wo
好多個d靚女真係一望落就知有錢

其實都唔難分邊d係有錢女 邊d係有錢人既雞

著衫分得出
同埋談吐,真係有種氣質唔同

真係分唔到,可否講解吓?我見過有錢女未必係最靚果堆。

即係咁樣

同埋咁樣

或者咁樣

舉呢堆例子冇意思 因為先入為主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞