大家明唔明白咩係窮撚氣質

607 回覆
149 Like 67 Dislike

似係公屋女

梗係

淨係睇佢哋打扮就知 MK裙
我都覺自己面色帶黃

有錢人氣質既例子 呢個係勞斯萊斯比benz撞既新聞搵出黎 呢個女人一睇就知唔係窮人

個男人咩事?
點樣洗走窮撚味
氣質個重點其實係不卑不亢
好多基層拿捏唔到個尺度
唔係太自卑就係太自大

當然唔識教既有錢家庭都會出呢種仔女
冇窮撚氣質但窮都幾慘

有錢女真係唔同d

感覺晤似有貨 係咪就係窮撚氣息

唔係,成班有錢女黎
細個有錢大個窮 成日比人以為有錢

我都係細個屋企有啲景依家就家道中落咁款
但因為細個屋企教育算唔錯依家啲人都話我斯文談吐得體望落似有錢個啲
其實只係細個屋企有景而屋企教育又唔差先咁 可惜係大個左屋企環境就愈來愈差搞到我都唔知自己係乜
公屋撚 人地成日以為我係有錢仔

你應該幾靚仔

又冇著名牌戴靚錶 唔明點解人地會有呢種錯覺
不過我以前屋企有少少錢 到後期先住公屋

same here bro

有錢女真係唔同d

感覺晤似有貨 係咪就係窮撚氣息

唔係,成班有錢女黎

咁就一定係錯誤示範

似係公屋女

梗係

有錢女,名校grad din
已經揀d唔靚但一睇就睇到個分別

喂唔撚係講笑我未睇到你description已經feel到係有錢仔女
我覺得好多時個分別係
名校有錢仔女唔知點解會有種鬼鬼地既氣息

利申窮撚

好多都係,但係唔代表全部都係

因為大部分中產,有錢小小既人都係祟洋,鐘意歐美文化,

睇條仔個look都知有貨
唔好再講讀書 可以整走個陣 窮撚氣質

我前面己經貼左幾個公屋DSE,AL 狀元 ,證明左就算你讀幾多書,成績再勁 都係meet唔甩 窮人個陣'除'

貴氣同書卷氣係兩樣野
咁中產有咩氣質
唔好再講讀書 可以整走個陣 窮撚氣質

我前面己經貼左幾個公屋DSE,AL 狀元 ,證明左就算你讀幾多書,成績再勁 都係meet唔甩 窮人個陣'除'

讀書真係改善到人既氣質
但同有錢人氣質又係第二回事

貝兒同王子咁
D隱形富豪著到好寒酸,咁又點分?

睇得出 有d 女人著白tee 牛
你都會知佢係外國返黎有錢女

On9
D隱形富豪著到好寒酸,咁又點分?

睇得出 有d 女人著白tee 牛
你都會知佢係外國返黎有錢女

On9

唔到你唔認 你睇唔出只係你唔識睇
行路好似比火燒咁一定係窮人
行路好似比火燒咁一定係窮人

即係點 ,行得急?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞