大家明唔明白咩係窮撚氣質

607 回覆
149 Like 67 Dislike
買機票已經睇得出
有錢人唔會特登捕平機票 去旅行多數都係假期
係窮撚先會捕平機票之後特登請假去旅行

錯啦,係掉返轉
買機票已經睇得出

極有錢嗰d幾時去都得啦
買機票已經睇得出

有錢人邊日唔係假期? 睇你有錢既定義

中產會就仔女紅日假期出發 , 做生意既有錢佬 仔女會唔返學出發
發覺真係好有錢個啲唔會睇唔起人
中產個啲先會睇唔起人

呢點我唔認同
有錢人都會睇唔起人,但佢唔會做俾你睇姐

有錢人睇唔起窮人就唔得
窮人仇富就得

窮人永遠覺得個社會欠左佢地咁
有錢女行路用鼻窿望人

窮撚
有幫人補過習就知
有錢同冇錢連個樣都唔同

Exactly

補過小學補習社 富有家庭啲小妹妹小弟弟白雪雪 眼大大 精靈 纖長眼睫毛 通常都係叻

窮啲嘅 馬嬲仔咁

不過乖唔乖就睇人 睇性格

完全明白
我比較享受比人當窮撚咁睇,有錢人地唔知個感覺特別爽
有錢女行路用鼻窿望人

窮撚

咁我又唔係好覺
人地本身都有錢 唔會話好貪物質
不過有D野佢地會take for granted ,言談之間可以傷害左你脆弱心靈 例如我聽過人話間屋無800呎都唔住得人

有個fd成日串串下咁話有錢吹呀
其實只係食多2串魚蛋
有錢女行路用鼻窿望人

窮撚

咁我又唔係好覺
人地本身都有錢 唔會話好貪物質
不過有D野佢地會take for granted ,言談之間可以傷害左你脆弱心靈 例如我聽過人話間屋無800呎都唔住得人

呢個真

其實有錢都比人當窮撚都幾悲哀 即係你個人無咩品味

其實有錢都比人當窮撚都幾悲哀 即係你個人無咩品味

其實係我冇咩朋友比我分享品味
住緊公屋,

但見到啲打扮到身光頸靚,最撚on9
有錢人就算唔靚仔靚女, 但係佢地既 皮膚,身材,氣質 已經屈哂機.......依樣係個堆 ig雞 點樣扮靚,點樣用美圖秀秀整 effect 都學唔黎.

人地自然流露出黎個種自信已經完勝
唔知點解身邊D 同學個個覺得我係有錢仔 明明就唔撚大洗

你屋企銀行估幾多錢先,過10m 就算

你屋企銀行估幾多錢先,過10m 就算

+月入最小30k

有錢人氣質既例子 呢個係勞斯萊斯比benz撞既新聞搵出黎 呢個女人一睇就知唔係窮人

佢隻戒指啲石大粒到呢

咁樣既相都睇到出黎

有錢人氣質既例子 呢個係勞斯萊斯比benz撞既新聞搵出黎 呢個女人一睇就知唔係窮人

佢隻戒指啲石大粒到呢

咁樣既相都睇到出黎

係喎 屌那星 無為意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞