大家明唔明白咩係窮撚氣質

607 回覆
149 Like 67 Dislike
利申公屋窮撚
但個個以為我有錢仔
利申公屋窮撚
但個個以為我有錢仔

D隱形富豪著到好寒酸,咁又點分?

談吐,言行舉止...
D隱形富豪著到好寒酸,咁又點分?

談吐,言行舉止...

上一代由窮人捱到出身個批可能難分D既
聽過個fd 佢以為而家d車匙仲係要插入車門度開 比人笑到臉都黃 成陣窮撚味出哂黎

呢個係直頭佢個人零觀察力,得閒留意下人地都知啦
識人公屋妹中學女名校三大學霸有文化修養人文氣息 鍾意睇歐洲電影
點睇

女就your face your fate la

都唔係
靚+窮撚氣質=公屋mk妹
靚+有錢人氣質=高貴靚女
一般+有錢人氣質=有氣質靚女

事實上有錢係唔醜得去邊,除左真係好極端個d,say 賭王唔知邊個女

有錢人一定簡個外表有咁上下嘅伴侶,所以多數都溝到個靚嘅後代出黎
仲要平時食好住好,又少煩惱,面色梗好
利申公屋窮撚
但個個以為我有錢仔

咁樣先仆街 好漸愧
聽過個fd 佢以為而家d車匙仲係要插入車門度開 比人笑到臉都黃 成陣窮撚味出哂黎

又唔好咁笑人
佢呢個唔係窮撚味係冇常識味

又唔好咁笑人
佢呢個唔係窮撚味係冇常識味

無常識就梗架啦
不過佢事實上係無咩機會接觸
你估我想架咩?
你估我想架咩?

你個名

有錢人氣質既例子 呢個係勞斯萊斯比benz撞既新聞搵出黎 呢個女人一睇就知唔係窮人
窮咪窮囉屌你老母
你估我想架咩?

你個名

窮撚都比人屌

唔係個個窮撚都係咁既
窮撚仲有個特點就係 好自卑,好鄙視自己出身

讀U個陣 有班公屋出身既窮撚成日扮中產,扮 ABC
每次re u 提議去大排檔, 茶記 佢地10次有9次都ban....係死都要去d 爛鬼cafe
明明佢地自細 就係食開依d野

反而班住半山,九龍塘獨立屋既同學 雖然未去過,但係都唔會抗拒去平民餐廳, 反而會覺得幾新奇幾得意

正正係因為平時食開唔想食
窮咪窮囉屌你老母

發窮惡
D成功人仕就算外表柒下柒下但的確慢慢會感受到多少唔同
你估我想架咩?

你個名

窮撚都比人屌

唔係個個窮撚都係咁既

無屌喎.....
只係陳述個差異
窮咪窮囉屌你老母

支持巴打
入過馬場會員區,入面班阿叔行為舉止同個look都同出面班窮撚阿叔差唔多

真係咩
馬會member喎係即係馬主d同類?
入過馬場會員區,入面班阿叔行為舉止同個look都同出面班窮撚阿叔差唔多

真係咩
馬會member唔係即係馬主d同類?
窮咪窮囉屌你老母

支持巴打

心靈唔好咁脆弱ok?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞