大家明唔明白咩係窮撚氣質

607 回覆
149 Like 67 Dislike
好簡單 睇下張秀雯同張曦雯差幾遠
唔講邊個正d 凈係個格
張秀雯個格係用名牌都比人當a 貨嗰隻

我雯 實超有錢

你雯 公屋味重
我覺得係睇興趣
因為好多興趣要靠錢推砌出黎
有錢人多數中意玩運動 跳傘呢d
其實個重點反而唔係exactly搵幾多/幾有錢,想講既係窮人同其他人有咩分別,至於你話中產同有錢人有咩大分別 我觀察唔到

一係就入黎討論薪金 一係就入黎發窮惡 做乜鳩
唔講邊個正d 凈係個格

我雯 實超有錢

你雯 公屋味重

心態不嬲可以改變個樣,氣質。
窮人真係可憐 連自己同其他人既分別都唔肯承認 又講到笑貧不笑娼呀又剩
咁不願面對真相就繼續ff自己同有錢人一樣啦 心靈脆弱到比人講兩句(明明都唔係笑柒你地)就發難
咁就要睇你點定義見識
你開口埋口就樓同車又如何?
唔講邊個正d 凈係個格

我雯 實超有錢
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/04/24/104144_5db8eb294641ab9ffe3987e9fbff46fe.jpg[img]
你雯 公屋味重
[img]https://na.cx/i/72O5uVg.jpg[img]

駁唔到, 真係差好遠

張秀文 依期點紅都好, 佢都只係東莞 6-700蚊 過夜既貨色

佢之前被捧上位 都係因為係個旅遊節目食蝦食到 含撚咁

真係似
出嚟社會越見得多人, 就越發覺有錢人好難睇得出, 部份有錢人並唔係表面光鮮又揸跑車又著名牌咁stereotype。

相反窮苦基層(費事下下叫窮撚, 有啲人太自卑 ) 就因為成長環境培養, 由內到外離不開有種模式, 即樓主所謂嘅氣質。

所以樓主開呢個post個標題其實定得好好, 只不過有部份連登仔自卑心作祟又起哂桿咁
出嚟社會越見得多人, 就越發覺有錢人好難睇得出, 部份有錢人並唔係表面光鮮又揸跑車又著名牌咁stereotype。

相反窮苦基層(費事下下叫窮撚, 有啲人太自卑 ) 就因為成長環境培養, 由內到外離不開有種模式, 即樓主所謂嘅氣質。

所以樓主開呢個post個標題其實定得好好, 只不過有部份連登仔自卑心作祟又起哂桿咁

冇人會想有窮撚氣質
樓主呢D傻鳩係度懶見得多世面 真係想嘔
樓主呢D傻鳩係度懶見得多世面 真係想嘔

你估個個似你咁垃圾 人都唔識多個咩
屈機男 氣質點??

唔識隔住個mon睇
溝過有錢女 樣唔係靚 身材都唔好
但係俾佢果種貴人氣質吸引左
果種好有修養既感覺

正解

講緊係我帶佢食咩都無咩所謂
反而我自己自卑要帶佢食好啲
係真係有窮撚氣質
果陣柒味讀幾多書都洗唔到
真係做咩都於事無補
見識一早經已被環境所限
利申:窮撚
係真係有窮撚氣質
果陣柒味讀幾多書都洗唔到
真係做咩都於事無補
見識一早經已被環境所限
利申:窮撚

但似乎學識先可以有所改變到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞