[26] 繼續電單車經驗交流 (4)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
考完強制要排到一月中先有路試

巴打報邊間要咁耐?

元駕
P牌建議直出600cc定300cc再上?
我啲朋友兩邊都唔同意見
身高176

600 我覺得冇咩問題

1000 就真係睇你有冇信心,一黎車重會唔慣,1000 車一跌就唔見錢,二黎油門會好敏感,怕控制唔到

明白哂
好想出架17年r6

你第一架車就出 R6

物邊有冇人渣開 26 先? R6 座高好高,雖然你 176 過但腳唔長既話應該會唔係幾夠腳,首先要單邊腳停車,但你唔係渣開你好大機會會唔習慣個車重跟住慢部跌車,再加上 R6 坐姿都幾戰鬥格,你都係去代理坐下部車先決定

同埋 R6 低轉比其他 600cc 低轉偏細力,高轉又突然爆馬力,power band 好細,唔易渣

真係出既話小心渣車,同拎車就換曬 d fairing 做大陸仔野,跌花都唔肉痛,因為實會跌,同換條好 d 既胎

第一架車就出fairing 真係要好好好小心
唔易上手

其實fairing 既車身平衡先做得最好

除左馬力速度快驚出事,EQ好既成年人直出fairing都唔錯

近排都有留意Honda Cbr250rr
唔知香港係咪300cc

聽講要80k

600 我覺得冇咩問題

1000 就真係睇你有冇信心,一黎車重會唔慣,1000 車一跌就唔見錢,二黎油門會好敏感,怕控制唔到

明白哂
好想出架17年r6

你第一架車就出 R6

物邊有冇人渣開 26 先? R6 座高好高,雖然你 176 過但腳唔長既話應該會唔係幾夠腳,首先要單邊腳停車,但你唔係渣開你好大機會會唔習慣個車重跟住慢部跌車,再加上 R6 坐姿都幾戰鬥格,你都係去代理坐下部車先決定

同埋 R6 低轉比其他 600cc 低轉偏細力,高轉又突然爆馬力,power band 好細,唔易渣

真係出既話小心渣車,同拎車就換曬 d fairing 做大陸仔野,跌花都唔肉痛,因為實會跌,同換條好 d 既胎

唔易上手

除左馬力速度快驚出事,EQ好既成年人直出fairing都唔錯

唔知香港係咪300cc

聽講要80k

7x k
新牌仔 想買MT 07點睇

買gsx-s750
無點錯你
一係sv650

香港電動電單車好似冇乜人渣

又貴又難搵义電

明白哂
好想出架17年r6

你第一架車就出 R6

唔易上手

唔知香港係咪300cc

聽講要80k

7x k

7k 買250

巴打報邊間要咁耐?

元駕

元駕係特別耐,二月中考完老強都排到萬聖節

巴打報邊間要咁耐?

元駕

又見到你
下星期去報名學

竟然唔玩AMD玩26

睇黎你識我

冇呀 想學下 之後買架黎渣

硬件台JJ好難唔識你
係香港渣一排26好快會覺得AMD啲廢熱都唔係咁熱

其實我諗緊遲下考到牌買邊部

36呢度俾唔俾講的

有d想買adiva ad3
琴日上完第一堂棍波強制
點解架車咁易死火

巴打報邊間要咁耐?

元駕

真係痴線
琴日上完第一堂棍波強制
點解架車咁易死火

你搵阿sir揸試下係咪都咁易死火?
琴日上完第一堂棍波強制
點解架車咁易死火

屌耐啲極力子
琴日上完第一堂棍波強制
點解架車咁易死火

牛肺車係真係易死d ge

你第一架車就出 R6

唔易上手

唔知香港係咪300cc

聽講要80k

7x k

7k 買250

咁真係貴左啲,不了
今日第一堂上沙駕強制,請問要帶咩?點解我無教習執照張卡?

私家頭盔

你講乜撚野卡?
上堂張白卡? 定係學習駕駛執照?
白卡報名應該俾左你,
學牌要你pass左強制試先至申請架wor
琴日上完第一堂棍波強制
點解架車咁易死火

屌耐啲極力子

到磨擦點之後唔好放極力子放咁快,
同邊放邊俾少少油
路試自修8堂其實夠唔夠考
係咪天才先pass 到

巴打報邊間要咁耐?

元駕

又見到你

hi,車台咁細都幾難見唔到
琴日上完第一堂棍波強制
點解架車咁易死火

牛肺車係真係易死d ge

認真,建議你如果下堂都係一樣情況,不如即刻問阿sir,起碼佢講完你即刻可以試丫嘛
有無人揸
KYMCO 車,交流下

新車?聽講代理好串不過平過sym

講串邊度及得上honda 車行
有無人揸
KYMCO 車,交流下

新車?聽講代理好串不過平過sym

三羊仔無咩興趣,馬力小,車重,全部單碟,外型又7

揸緊dink ,考慮想換Racing king

比得racing king 既價,做乜唔買downtown 300
路試自修8堂其實夠唔夠考
係咪天才先pass 到

我嗰陣得6節,用咗3節打8字
再問人借車練路線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞