[26] 繼續電單車經驗交流 (4)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
聽日考路試留名。。。。
有啲緊張。。。。。。。

邊間 明明我考前都補左2粒

觀駕
可能因為我考下就
佢上就都考緊試

觀駕強制可以補鐘,但係如果有人考緊冇得用考果個場操,得翻露天果面[/quote]
我個時都係考下就 照補左2粒
第一粒因為有人考緊 所以得室外 但考試好快 佢地半粒鐘考完 之後我去問阿sir 可唔可以入去練
之後我得自己一個係室內練左半粒 冇停過咁打八字 完左個個鐘先有其他學生黎練 覺得好爽

比弱智考?

但佢地唔係分cc考?

係分cc 考。呢個係細羊牌
咁香港都有正常既考試 但出到來咪又係炸彈
香港地 識考試渣...

起碼西走左一堆連架車都舞唔掂既人先
好多意外係駕駛態度問題 唔係技術
如果台灣要肥右腳既話我估佢地起碼一半人要除牌

無記錯佢地好似1-2日就拎到牌

講緊由報名到拎牌嘅時間

咁開心
不過綿羊對台灣人嚟講係必須品,所以考試要寬鬆啲

佢地有電單車專用線
係無咁易死既

好多三寶片, 但唔知傷亡有幾多, 好似普遍到撞完無事咁
聽日考路試留名。。。。
有啲緊張。。。。。。。

考邊
聽日考路試留名。。。。
有啲緊張。。。。。。。

考邊

天光道

比弱智考?

但佢地唔係分cc考?

香港地 識考試渣...

講緊由報名到拎牌嘅時間

咁開心

佢地有電單車專用線
係無咁易死既

上次有段片有個台仔炒到膝頭哥見骨
睇狄卡佢地d大學生總有一兩個fd係因為騎26死
聽日考路試留名。。。。
有啲緊張。。。。。。。

考邊

天光道

Easy

比弱智考?

但佢地唔係分cc考?

香港地 識考試渣...

講緊由報名到拎牌嘅時間

咁開心

佢地有電單車專用線
係無咁易死既

上次有段片有個台仔炒到膝頭哥見骨
睇狄卡佢地d大學生總有一兩個fd係因為騎26死

D台灣仔個個都車手上身咁綿羊當跑車揸唔甩手甩腳就奇啦
新手P牌想問下大家買車意見
小弟睇中兩部二手車

1 ) 16年 CB 190 R 行咗6xxx 賣 23k
2) 11年 CB 300 R 行咗 2xxxx 賣 30k

小弟多數係葵芳渣上瑪嘉烈同科學園返工

唔該大家比啲意見我
聽日考路試留名。。。。
有啲緊張。。。。。。。

考邊

天光道

Easy

好易
聽日考路試留名。。。。
有啲緊張。。。。。。。

考邊

天光道

Easy

好易

我1 2牌都係考天光道,我諗3 22都差唔多姐
有無人揸
KYMCO 車,交流下

新車?聽講代理好串不過平過sym
聽日考路試留名。。。。
有啲緊張。。。。。。。

考邊

天光道

Easy

好易

天光道難在8字唔比練
聽日考路試留名。。。。
有啲緊張。。。。。。。

考邊

天光道

Easy

好易

天光道難在8字唔比練

肥左。。。。
8字無事。。。。
係右轉入去打8字時
左邊有架濕鳩van 片住落。。。。。
我出緊去dup唔dup停都死。。。。

屌佢老母

考邊

天光道

Easy

好易

天光道難在8字唔比練

肥左。。。。
8字無事。。。。
係右轉入去打8字時

屌佢老母

你睇唔到架車嚟緊?
有無人揸
KYMCO 車,交流下

三羊仔無咩興趣,馬力小,車重,全部單碟,外型又7
有無人揸
KYMCO 車,交流下

三羊仔無咩興趣,馬力小,車重,全部單碟,外型又7

揸緊dink ,考慮想換Racing king

考邊

天光道

Easy

好易

天光道難在8字唔比練

肥左。。。。
8字無事。。。。
係右轉入去打8字時

屌佢老母

今朝九點考,肥右腳。
殘疾人士可唔可以考26,想斬咗右腳佢。
小弟睇中兩部二手車

2) 11年 CB 300 R 行咗 49xxx 賣 30k

唔該大家比啲意見我

有冇人可以比啲意見我呀

天光道

Easy

好易

天光道難在8字唔比練

肥左。。。。
8字無事。。。。
係右轉入去打8字時

屌佢老母

今朝九點考,肥右腳。

我琴日考都肥落右腳
最後入試場前突然有小學生行過dup 停之後失平衡落右腳
有無人渣緊 downtown350 或姐gts300
可以講下有咩缺點
行申 中意 downtown350 個樣多d
P牌建議直出600cc定300cc再上?
我啲朋友兩邊都唔同意見
身高176

600 我覺得冇咩問題

1000 就真係睇你有冇信心,一黎車重會唔慣,1000 車一跌就唔見錢,二黎油門會好敏感,怕控制唔到

明白哂
好想出架17年r6

你第一架車就出 R6

物邊有冇人渣開 26 先? R6 座高好高,雖然你 176 過但腳唔長既話應該會唔係幾夠腳,首先要單邊腳停車,但你唔係渣開你好大機會會唔習慣個車重跟住慢部跌車,再加上 R6 坐姿都幾戰鬥格,你都係去代理坐下部車先決定

同埋 R6 低轉比其他 600cc 低轉偏細力,高轉又突然爆馬力,power band 好細,唔易渣

真係出既話小心渣車,同拎車就換曬 d fairing 做大陸仔野,跌花都唔肉痛,因為實會跌,同換條好 d 既胎

第一架車就出fairing 真係要好好好小心
唔易上手

其實fairing 既車身平衡先做得最好

除左馬力速度快驚出事,EQ好既成年人直出fairing都唔錯
P牌建議直出600cc定300cc再上?
我啲朋友兩邊都唔同意見
身高176

600 我覺得冇咩問題

1000 就真係睇你有冇信心,一黎車重會唔慣,1000 車一跌就唔見錢,二黎油門會好敏感,怕控制唔到

明白哂
好想出架17年r6

你第一架車就出 R6

物邊有冇人渣開 26 先? R6 座高好高,雖然你 176 過但腳唔長既話應該會唔係幾夠腳,首先要單邊腳停車,但你唔係渣開你好大機會會唔習慣個車重跟住慢部跌車,再加上 R6 坐姿都幾戰鬥格,你都係去代理坐下部車先決定

同埋 R6 低轉比其他 600cc 低轉偏細力,高轉又突然爆馬力,power band 好細,唔易渣

真係出既話小心渣車,同拎車就換曬 d fairing 做大陸仔野,跌花都唔肉痛,因為實會跌,同換條好 d 既胎

第一架車就出fairing 真係要好好好小心
唔易上手

其實fairing 既車身平衡先做得最好

除左馬力速度快驚出事,EQ好既成年人直出fairing都唔錯

近排都有留意Honda Cbr250rr
唔知香港係咪300cc

Easy

好易

天光道難在8字唔比練

肥左。。。。
8字無事。。。。
係右轉入去打8字時

屌佢老母

今朝九點考,肥右腳。

我琴日考都肥落右腳
最後入試場前突然有小學生行過dup 停之後失平衡落右腳

小學雞正仆街
小弟睇中兩部二手車

2) 11年 CB 300 R 行咗 49xxx 賣 30k

唔該大家比啲意見我

有冇人可以比啲意見我呀

我會買300cc
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞