[26] 繼續電單車經驗交流 (4)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike

最好操熟細車先上大fairing

我就剛剛換左R6,可以比少少意見過你,點解個個人都話要操下車換R6,因為越大馬力嘅車個操控要越微細先揸得掂,尤其是個油門,起步真係比好少好少油就夠,遇到慢車塞車就比較難搞,轉灣方面同你學車果陣完全兩個世界,fairing主要係靠傾側轉灣,基本上都唔會靠扭軚來轉灣,所以有時候遇到要掉頭嘅情況就會呢咁hea
講住咁多先,等其他師兄再補充

推軚都未熟就上r6 好容易波out或攬山

https://youtu.be/CP_51v0TE_I
好片一推

聽到你地咁講都係R3玩住先 安全至上
踩開單車都好似無乜幫助

揸電單車識得控制重心好重要,慢慢操下先,操熟左會發現條腰先係重點,正所謂好腰好腎好男人

我好似明白左小小野

條腰有事?

最好操熟細車先上大fairing

我就剛剛換左R6,可以比少少意見過你,點解個個人都話要操下車換R6,因為越大馬力嘅車個操控要越微細先揸得掂,尤其是個油門,起步真係比好少好少油就夠,遇到慢車塞車就比較難搞,轉灣方面同你學車果陣完全兩個世界,fairing主要係靠傾側轉灣,基本上都唔會靠扭軚來轉灣,所以有時候遇到要掉頭嘅情況就會呢咁hea
講住咁多先,等其他師兄再補充

推軚都未熟就上r6 好容易波out或攬山

https://youtu.be/CP_51v0TE_I
好片一推

聽到你地咁講都係R3玩住先 安全至上
踩開單車都好似無乜幫助

揸電單車識得控制重心好重要,慢慢操下先,操熟左會發現條腰先係重點,正所謂好腰好腎好男人

我好似明白左小小野

條腰有事?

要操條腰
啱啱上完老強第1堂 用z7感覺唔錯 輕身又通風
不過今日都好涼

師兄
巴打報咗名未?幾時上堂?
有冇巴打識洗tmax化油器
後日考強制 好驚
補鍾補得2hr 原本上堂果陣都練得熟
但係太耐冇揸 搞到彎都唔識轉
練果陣試過落右腳 又試過上波上左空波
搞到我自己都冇哂信心
考果日仲要直接去考 驚對部車唔熟
好驚連強制都fail 比人笑之餘仲要比多千幾蚊
後日考強制 好驚
搞到我自己都冇哂信心

考前補鐘熱身啦
後日考強制 好驚
搞到我自己都冇哂信心

考前補鐘熱身啦

上次打電話約補鍾果陣 佢話考之前冇得補嫁啵
後日考強制 好驚
搞到我自己都冇哂信心

考前補鐘熱身啦

邊間 明明我考前都補左2粒
後日考強制 好驚
搞到我自己都冇哂信心

考前補鐘熱身啦

觀駕
可能因為我考下就
佢上就都考緊試
後日考強制 好驚
搞到我自己都冇哂信心

考前補鐘熱身啦

觀駕
可能因為我考下就
佢上就都考緊試

我都係觀駕wor
你路試係咪跟佢
後日考強制 好驚
搞到我自己都冇哂信心

考前補鐘熱身啦

觀駕
可能因為我考下就
佢上就都考緊試

我都係觀駕wor
你路試係咪跟佢

唔係
後日考強制 好驚
搞到我自己都冇哂信心

考前補鐘熱身啦

觀駕
可能因為我考下就
佢上就都考緊試

我都係觀駕wor
你路試係咪跟佢

唔係

識玩
後日考強制 好驚
搞到我自己都冇哂信心

考前補鐘熱身啦

觀駕
可能因為我考下就
佢上就都考緊試

我都係觀駕wor
你路試係咪跟佢

唔係

識玩

?
後日考強制 好驚
搞到我自己都冇哂信心

考前補鐘熱身啦

觀駕
可能因為我考下就
佢上就都考緊試

我都係觀駕wor
你路試係咪跟佢

唔係

識玩

?

路試唔好跟佢
除非你想渣牛肺車

觀駕
可能因為我考下就
佢上就都考緊試

我都係觀駕wor
你路試係咪跟佢

唔係

識玩

?

路試唔好跟佢
除非你想渣牛肺車

仆街,中伏了
有無師兄行街將頭盔放入背囊?有咩背囊可以放到頭盔

我都想搵個,不死鳥 gregory喏心水既但又好似裝唔落
有無師兄行街將頭盔放入背囊?有咩背囊可以放到頭盔

我都想搵個,不死鳥 gregory喏心水既但又好似裝唔落

gregory學車見過有人放得落,不過唔知幾多L
不死烏勁細
咁樣既背囊
https://youtu.be/hZczj4tbcMQ

我有個陳年係旺中買既雜嘜背囊夠大,
用左幾次覺太大冇用佢放左係度,
而家岩岩好塞到個xs大頭佛入去
我頭先上觀駕同駕院睇考26 plan
2間都加曬所有野(包括學牌 租車同考試)
觀駕6300 駕院8100
點解可以差咁撚多?
我係觀駕考多次先=駕院1 take
大家認為觀駕有無伏?
同埋佢個漸進課程夠唔夠時間?洗唔洗加鐘?

(26真係煩過46好多....就快無從入手)

駕院有私家斜路嘛

觀駕路試車伏阿sir伏

呀sir點伏法?

少伏啦, 未算好伏
講細節野唔夠多
8字又唔算教得好

第一堂太多理論 廢話 DUM波鐘

都係觀駕
理論真係dum好耐
強制果3日每次都dun多半個鐘至一個鐘
同埋路試啲車真心牛肺
不過信得過自己手車同想平啲可以試下

觀駕
可能因為我考下就
佢上就都考緊試[/quote]
觀駕強制可以補鐘,但係如果有人考緊冇得用考果個場操,得翻露天果面
其實香港比唔比zip車罅?
啱啱上完老強第1堂 用z7感覺唔錯 輕身又通風
不過今日都好涼

師兄
巴打報咗名未?幾時上堂?

快嘅,應該今個星期上第一堂老強係鴨駕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞