排球少年!集中討論「8」

1001 回覆
21 Like 2 Dislike
有人email問左GSC,結果原來係佢地搞錯左
而家簡介改左做兄弟,無寫邊個係細佬
都係要等官方出guide book
唔知古館老師會唔會比個答案出黎呢
我都係當左侑係呀哥
因為出場先,同埋勁過治
但原來係冇講

另外有冇人覺得侑一出場都係邪邪地,又係咁串,輕挑既感覺
唔太鐘意
但睇落去,原來又係一個大細佬幼稚攪笑角

排球呢套野如果追晒,真係冇一個角色會討厭得落
10月個part II真係既期待又怕受傷害
本身我好鍾意全國大賽篇,但to the top真係睇到令人感覺好微妙
總之好期待啦
10月好多套都好期待
好記得漫畫日向影山重遇 佢係到吐嘈
結果全場deadair
大將又係咁 全作一出場最重反派氣息個個 點知同黑尾係小學雞式嗌交 係小美華面前又即刻變女友奴 仲要俾單身狗隊友嫌棄
最討厭一定係細個恰鳩山口嗰幾個細路
黑尾同夜久食住花生睇佢同美華BB拍拖呢張圖
我真係笑到仆街
佢哋真係亦敵亦友

一開始睇音駒戶美戰見到蛇隊會扮乖耍小聰明都躁躁地,但打完比賽之後黑尾係一啲質疑戶美嘅路人面前維護佢哋,話佢哋都係好有實力嘅一隊(btw呢一部分動畫OVA cut左,舞台劇有保留到),跟住睇到春高嗰陣大將又真係好搞笑我就完全釋懷左
again,睇排球真係一個角色都討厭唔落
但冇佢哋山口就識唔到月島
早個排有fd無聊睇動畫
開頭係咁講月島點點點
我同佢講,你睇埋落去睇埋落去就知月島條線鋪得好靚
我一開頭已經幾鍾意月島呢個角色
佢毒舌得嚟又幾好笑
可能因為我平時睇動漫都幾鍾意呢啲陰陰濕濕嘅角色
發覺好多角色都只係一開始乞人憎,越睇落去就越發覺到呢啲角色嘅魅力
仲有孤立天童班細路 攪到天童打波打到唔開心
https://www.youtube.com/watch?v=V-XsyM3ig5c
突然發現大王靈感來源係咪石川
星城同青城都係讀seijio
oikawa vs ishikawa
一開頭澤村打完之話月島中途認真咗,
就知一定會講佢嘅過去
成套最鐘意就係月島,寫實型勁
變到愛上排球個下
之前聽講原型係大阪清風,但啱啱嘗試search嗰陣淨係見到話制服似
直頭一模一樣
但石川相比之下無不得志 wor
唔止入過全國 仲要連霸春高、又99場不敗
加埋石川唔係二傳吧

大阪清風同青城就真係好似了
kobo依家全站69折
係時候可以入手漫畫
點寄去香港 寄過黎咪好貴
kobo 係賣電子書
有去check過星城呢間嘢真心癲
排球入面嘅怪物世代雖然嚟自唔同中學但係最後都有打V1
星城石川呢班同級生都係全部依家都打緊V1((可惜二傳就引退左返母校教書
之前同V League合作賽賽評都有提到兩邊選手都係高中時候嘅伙伴/多次交手嘅人,可以話係當年高中排球嘅奇蹟世代
啱啱去睇,香港冇,
台灣網要台灣地址先買到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞