排球少年!集中討論「8」

1001 回覆
21 Like 2 Dislike
44卷發售紀念~
木兔:samu samu(治治)我要多一個!
佐久早:經其他人嘅手握出黎嘅食物唔需要預我
治:咁樣唔得喎——我整個茶泡飯你食啦,唔可以比你餓住肚返去
請問動畫版係唔係會打到春高完,因為NETFILX 睇到 SEASON 4 13停左無再出
前面三個想點
影山都係要食咖哩飯
治真係可靠暖男 會怕佐久早唔食野餓親
第四季part2 十月出
好,要等等了,唔該
https://twitter.com/kitakitsunes/status/1290481962377834496?s=19
係twitter睇到個分析幾有趣 老師俾嘅數據並唔係用黎同其他角色比較
而係同自己比較 發揮到自己幾多潛能 有幾接近自己嘅極限
星海嘅5 同 日向嘅5 唔一樣
咁木兔嘅3點解釋
佢頭腦仲有得開發咩(唔好誤會,我好鍾意木兔)
點解前排一定要左手拎飯團

呢度其實係小說12卷嘅劇情
少少劇透⬇️介意嘅話就等12卷中文版先
仲有影山日向,一個飛一個翔
如果職業賽以劇場版方式上映就好了
係戲院入院睇msby對施懷登
就黎有真·V1球員扮MSBY對施懷登啦
好期待
https://www.shonenjump.com/j/sp_haikyu_vleague/
冇奧運睇
好彩仲有crossover 比賽睇
Samusamu木兔好可愛

Samsung出大技迫我換機
利申:用緊iphone7+
點解得宮兄弟木兔會叫さむさむ同つむつむ
木兔好鍾意幫人改呢啲花名
同場加映侑叫佐久早做Omi omi(臣臣)

木兔反而係叫佐久早做オミ君(臣君)
做木兔條女真係好辛苦(赤葦), 除左排球乜鳩生活常識都無
係古館老師想加埋落44卷但係無收錄到嘅加筆
389話嘅加筆

侑:是翔陽君的錯啊
日向:...我很抱歉?
佐:真的嗎?????

侑:嗯,是翔陽君的錯對吧,要反省一下啊
佐:是——嗎
(國青合宿的記憶)
侑對影山:打球卻像個乖寶寶一樣呢~~
雖然佐久早覺得「宮也一定有錯吧」但因為太麻煩了所以沒有說。
翻譯by我 有錯請糾正
(漫畫漢化慣左用書面語,sor
追嗰陣已經覺得宮侑責任大啲
佢唔咁多口影山可能冇進化得咁快

笑到甩肺
tsum仆街仔黎將個鍋推晒俾日向
(利生:tsum粉)
不過omi真係好正
國青果陣,星海vs影山同侑vs影山,雖然佢都有目擊到,但嫌煩所以淨睇唔參與
佐久早個樣正到

依話出個時 大家都話明明係宮侑自己嘅錯 做咩賴哂俾翔陽 估唔到差少少變埋官方吐槽
我仲記得打稻荷崎個時 都有人話如果唔係宮侑多口稻荷崎一早贏咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞