排球少年!集中討論「8」

1001 回覆
21 Like 2 Dislike
動畫依一part,加埋個bgm
真係每次睇都會有啲眼濕濕
https://youtu.be/fufsYYVcVjs
依個bgm真係好好聽
一播個腦就會自動聽到月島嗌
佢整親隻手 返左黎 跑動進攻個首仲正
第二季都有用 之前電腦有 洗機無左
無打過排球
對2個跳飄後備 麻麻
次次開完波就收皮 人地宮侑 正選 跳飄 強力發球 二傳
https://m.youtube.com/watch?v=BvGKfUMSVpE

我覺得呢首歌係排球入面最好聽嘅主題目,又熱血,d詞又正
知唔知邊度多排球少年既周邊買?
行左好多間都冇
最正係古館由月島第一次出場嗰下已經開始用「たかが部活」黎鋪墊月島嘅心理,由第5話(出場)到163話(Block牛牛),之後音駒戰嘅298&320話打排球打到由心底覺得開心有趣

可以睇到月島由鍾意打排球但唔肯承認,到「迷上排球」,再到覺得打排球好有趣,就算我一開始覺得月島呢個角色好臭串好嬲抽,可以見到月島嘅心理有咁樣嘅轉變真係好難唔激動

我覺得可以塑造到咁樣嘅角色出黎嘅古館老師先係最犀利,我個人係排少入面真係一個討厭嘅角色都無,每個人都好鍾意,一開始睇月島/牛島唔順眼(因為好串),睇到後面總會慢慢感受到所有角色嘅魅力

月島呢兩個笑容,嗚啊珍藏成世
我係ig search tag:排球少年_hksell 有唔少代購
歌詞完全係排球入面角色寫照
真係句句都好入肉
自己本身係ハニワfans
但係以排球fans去聽成首歌真係不得了太感觸

自推MAD
https://youtu.be/0oiIya7Rz2E
老師真係好有心この笑顔、守りたい
到呢一刻佢都係口裡說不、身體卻很誠實

牛若都係一個天然バレーバカ你望下佢大個咗個人都仲係咁
真係犀利 每個角色都好有魅力,連配角,出過一場嗰啲都有故事

唔計怪人組合嘅話最鍾意菅原,由一開始引導日向影山學識怪人快攻,中間都一直好照顧佢地,就算知道自己正選個位比人代替咗,都有自己嗰套方法帶領大家 ,喺比賽場外睇得最激動嗰個都係佢
https://youtu.be/VnyMuyl-EFc
之前IH取消左,佢地搞左個event將出席唔到比賽既學校隊衫帶去會場

明明只係將啲衫排喺地下,但我睇到喊左
fk好撚感動 如果唔係公司而係屋企 我應該喊左

想要依頁

仲以為會有欄網嘅佢
毛管戙 老師真係好鐘意排球依個運動
老師真係打從心入面想大家認識到打排球嘅樂趣 希望今年高3嘅選手會可以打埋春高
重睇咗佢讚呀力唔球接得好 差啲喊出嚟
依套野好可以激動/感到到喊
其實真心
作為一個睇左排球咁多年嘅人
最希望係可以見到青城1號嘅波衫可以去到全國賽場

不過真係好多謝古館老師
其實我自己係好鍾意白鳥澤果一場
大地、旭同埋田中一齊撐起牛若對手 等後輩攞分
果種傳承同Team Work,真係幾多次都會喊得出
其實每一場都好正又好多記憶點
宫兄弟有守護神的英雄/日向完美一傳
音駒有影山第一次set高波比日向/研磨話好開心
鷗台最後日向最強的誘餌
全部都睇到喊
如果搵到武田老師嚟配應該仲有feel
呢場對三年生嚟講真係好深刻
雖然話就話大家都係全国制覇為目標
影山都講過「有邊間學校唔係以全国制覇為目標,問題係做唔做得到」
三年生可以話係等左呢個天時地利人和機會三年
佢哋知道白鳥澤嘅強
但係唔打破呢度牆係去唔到全國
大地旭田中幫一年生撐起面對牛若嘅壓力,令一年生可以用力向前飛べ

另外老師係賽後都會寫返敗者校真係好值得一讚
木兔「有那一場比賽是輸了沒所謂的?」
輸咗去唔到全國 / 贏唔到冠軍,個個都會好後悔自己冇做好某啲事
但人生就如排球比賽一樣,人係要繼續向前行
大地東峰同田中仲要打足哂全場

三年級真係係烏野最低潮 狀況最差嘅時候 撐起咗成隊烏野 好鐘意 367彩圖 係佢地三個拎起烏野支大旗
令三年級自豪嘅 唔單止係係佢地最後一年入全國 仲有見到烏野終手有一個好好嘅根基 可以助跑起飛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞