排球少年!集中討論「8」

1001 回覆
21 Like 2 Dislike
點解佢地同3年級聯繫好似斷晒
呢樣係我覺得作者寫得最衰既一個位
好奇點解咁講 因為我完全冇依個感覺
聯賽個場田中同3年級3人組一齊坐
山口同呀月坐另一邊
到完場日向去左搵山口,好似同三年級斷左聯絡咁
話雖如此,但都叫第一次一齊打入全國
日向個時又有留班3年級
講佢地賽後有打招呼都唔過份姐
可能只係冇畫到出嚟
但係當先輩見到翔陽MSBY開場超速攻講嘅 おかえり!
留意到翔陽嘅成長而感動嘅二三年生。嗯值得了
完全feel到係氣勢壓住黃金川
可能黃金川即刻feel到當年二口其實都唔係咁串
其實佢地咁支持影山日向 特登睇佢地比賽我覺得已經好warm
而且可能咁啱漏畫左
岩岩補追番第4季,覺得冇d人講得咁差
期待黎緊打宮兄弟
呢場真係全套最好睇
好期待宮兄弟同北前輩
又諗起之前有人問幾時有講過宮侑係呀哥宮治係細佬呢個謎團
我都諗左好耐
建議先睇漫畫再睇動畫
差好遠
垃圾場
垃圾場都唔夠宮兄弟正
我心目中頭3甲
宮兄弟-》白鳥-》第一次打青葉
第一次打青城 山口BB
因為有當時嘅失敗先有依家嘅烏野
10分,下次我一定會拎10分
青葉兩次比賽都好正
最近睇完動畫 之後補埋漫畫
琴日終於睇曬,突然好空虛
我都覺得宮兄弟最好睇,之後就到春高預選賽贏青城。

對稻河崎個場西谷指住木下個幕真係全排球最熱血嘅位,無之一
對青城就真係寫得好有宿敵feel,寫得好好
西谷個幕,同月島打白鳥個幕都痴撚線
月島普通料,可能不嬲麻麻地佢。如果呢場計,一定係last 1 分最熱血,每次睇親動畫都會喊出黎。

及川突破自己極限個度都好熱血。
Last一分幻想個到都好正
牛島壓住日向,之後三年級撐起牛島隻手
之後三年級爆喊個到都好感動
一個月爆晒3.5季動畫加漫畫,套野真係好吸引。
Same here
Same x 2

好掛住日向同影山

動畫同漫畫都勁鍾意!
月島嗰度最令人激動既係,連一路最抽離既月島都咁投入,體會到落力打波既意義。
山口都講過其實月島係鐘意排球
只係覺得自己逼到當時哥哥為咗唔想令自己失望而講大話,心感自責,開始否定/隱藏自己鐘意排球嘅事實

從月島自己講出 「派手に暴れるのは日向の役目〜極力無難に凌ぐのが僕の役目」
我會覺得烏野大家已經激發左月島漸漸打開心扉
係,各位唔好忘記月島係個傲嬌

然後一步一步到白鳥澤戰真正回復返個個好鐘意打排球、甚至進展到真正愛上排球

and then西谷。
真係球場上名言/熱血名場面製造機
明明之前仲笑緊佢個傻仔Rolling Thunder
上場後就「三球、給我三球」、「力,剛才那球接得很好」、cls用腳接波
點解呢個男人可以咁型甘拜下風
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞