排球少年!集中討論「8」

1001 回覆
21 Like 2 Dislike
呢個就係古館老師?我以為佢係女人嚟添
古館係影相嗰個啊,出鏡嘅應該係責編
唔係上鏡嗰個呀
但係老師畫風點睇都唔似女人
講起飯團宮我好想講一件事
我見到有人話覺得宮治同西谷唔做球員好爛尾
但我反而覺得其實咁樣先係反映到即使你係熱愛呢個運動 做職業球員唔係人生唯一可以得到幸福/成功嘅途徑
現實中都唔會個個做到職業球員啦
好難講wor 荒川弘都唔似 但佢係女人
其實381話雙子嗌交嗰度已經講得好清楚
「為什麼你認為繼續排球就像『成功者』啊?」
我睇到呢度嗰陣即刻好有道理
所以我覺得嗰啲認為西谷同治無繼續打排球,係安排得唔好/爛尾嘅人其實根本無睇得明古館係終章帶出嘅諗法
係!我都係對呢一段記憶好深刻
其實大部分其他角色都係用唔同方法係延續佢地自己對排球嘅熱愛
黑尾做左排球協會、研磨做sponsor、岩ちゃん做國家隊trainer⋯⋯都係講緊就算每個人嘅志向能力都唔同,熱愛排球都可以兄弟爬山,有自己嘅身位
(當然,我有時都會覺得西谷唔打排球對打排球係損失,但自由人去追求自由都好應該
反而覺得最尾個個都走去打職業 / 入國家隊先係真正既爛尾
大佬中學課外活動打下啫 唔代表往後條路一定要行番呢條路
畢左業唔打職業 你唔俾唔俾人放假約埋打既
唔係好似網王咁全世界都要繼續打網球先叫完美結局 假如真係呢種結局 唔係話唔好既 只係讀者會冇咩驚喜 覺得「哦 都估到既...」
流於普通成不了神作
所以我覺得怪物呢個term都可以指鍾意排球到要成世打,好似食飯咁停唔到
開定哂等緊
Ike Ike MSBY
Ose Ose Schweiden
點解日本爆到咁都仲可以開league
籃球足球都打翻喇,全部無觀眾咁解
如果有睇過《jump流》古館老師畫日向,有一下老師向幅畫吹走啲野,嗰一下聲係男人聲嚟,不過對手靚到女仔咁
就開始
好多贊助
真係幾多v1
好似無國家隊
仲以為會有石川,西田個啲

件衫會唔會大件左d
影山日向介紹+音樂 好正呀
好想現場睇

唔知有無人做木兔個入場
場邊嗰兩隻日影烏鴉仔
boke
NBA歐聯嗰啲都開返啦冇觀眾咁解
飛べ FLY~~~ HIGH~~~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞