排球少年!集中討論「8」

1001 回覆
21 Like 2 Dislike
trailer黎架咋, 睇定D先啦
Burnout首ヒカリアレ真係聽親都好激動
但其實最優秀一定係林ゆうきd配樂(尤其首<神業速攻>),spotify佢自己都整左個playlist 大家可以瘋狂loop
https://twitter.com/mo_na_oi/status/1294924732635025408?s=21
原來喜入都打過沙排
不愧係同日向最似嘅選手

最鍾意fly high!!
今次個啲款好似冇上次咁靚 但都照狗衝
呢首真心唔識欣賞
可能我聽歌歌路太窄唔係好接受到
同埋成日覺得聽嘅人好兩極,一係好鍾意,一係好憎
Fly high 同ヒカリアレ都好鍾意,欣賞埋歌詞仲正。
最鍾意Phoenix 啲歌詞世界級
Burnout我淨係鍾意Phoenix,依首真心好聽
Fly high唔係唔好聽,其實都唔錯,幾有feel
不過個人覺得未去到啲人講到話咁好聽
我最鐘意伽里略首climber
最後唱剎那果陣時飆高音真係好正
好想知日本個班球員係咪都好迷呢套野
Ed嚟講tacica嘅leo都好正
agger 覺得首歌好煩 聽第一句就想飛
利申:Phoenix打手
我試過聽呢首聽到喊覺得好帶出日向努力向上嘅感覺
不過音樂呢d野各花入各眼
ching識貨
出現「登高自卑」呢句之後再聽climber真係另有一番滋味
Phoenix真係聽到我好熱血
句 鳥肌が止まらない 真係好夾
我睇排少嗰陣就係睇到起晒雞皮
https://youtu.be/pKcVb10GfXQ

雖然西田係高中就打v league嘅癲佬

但石川祐希真係仲癲一畢業就可以去意大利打波
每次聽首歌 個腦都會諗起開幕紀念pv啲畫面
日向由岩岩入烏野到打職業啲漫畫情節湧晒出黎
Fly high我覺得係OP加分 OP4做得太好
單就首歌而言最鐘意係Hikari Are 然後Phoenix
Tacica兩首都好鐘意
ED4評價好兩極 但我覺得好高質

NICO Touches the Walls兩首ED又係正
諗起S3集集結尾都好緊張 然後就響起Mashi Mashi
菅原再販!
菅原再販!

等木兔再販
或者出北前輩(種米裝)都好
想木兔赤葦再販 周圍都搵唔到人放
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞