排球少年!集中討論「8」

1001 回覆
21 Like 2 Dislike
唔係
純粹俾你買左漫畫之後,可以換過個封面
我都好鐘意教練,最初係舖頭入面隨口講嘅一句 記住要好好食飯,貫穿咗日向成個發展
為咗令班學生變強仆心仆命,仲要冇人工收

其實HQ入面好多成人角色都好likeable
小武同教練就唔使講,班舊生都好支持,冴子姐同明光都話有個細佬係度,而OB都特登走去東京支持班師弟(冇嶋田成條山口線更加唔會存在)
老烏野雖然對系心好暴力但從來都對孫仔好自豪(垃圾場開頭爺爺指住電視上嘅系心話 我孫仔,睇到我有少少感動)
其他長輩角色,例如西谷同影山爺爺、北嫲嫲、牛島爸爸同谷地媽媽,雖然出場時間好短,但描寫得好好(BTW好鐘意影山爺爺話 只有你自己先知道咩野係對自己重要,同牛島爸爸堅持唔俾牛島改用右手)
HQ入面嘅長輩對後輩,從來唔係控制或者放任,而係引導,引導佢地自己親自探索未來嘅每一步,西谷爺爺話 害怕就會錯過好多嘗試新事物嘅機會、谷地媽媽話 係一班認真投入嘅人之中得過且過係一件好失禮嘅事,佢地從來都唔係話俾後輩聽,結果做到啲咩野先係正確,而係過程入面點樣做 先可以向住一個好嘅方向前進,古舘老師用依班角色,示範咗點樣做一個可靠、理想嘅長輩
做學校教練冇人工收嫁咩
山口線
有睇過話因為烏野係縣立,即係用政府錢,只會出人工俾正式僱員,外請嘅未必有錢收,就算有都得好少

好彩系心有家業支持

“我孫子”果度真係好笑又感動

呢集one piece做咩
日向做咩戴帽
原本冇㗎

好似係慶祝Onepiece唔知幾多週年

想問下呢本係咪無任何排球嘅內容,例如短篇?
想問你之前一次買幾多本?
佢寫如果超出重量/體積,會改送上門
咁係咪要加錢?想一次過買
勁搞笑及川威爆了
反而唔明點解呢度偏向吹奏緣下同山口
明明就係想寫存在喺怪物堆嘅普通人
偏偏要ff佢地會有幾勁
個眼神
台版既話 二樓書店仲有得訂呀
唔覺得偏向喎感覺大家每個角色都有吹奏
同埋個人認為越「普通」嘅角色越容易引起普通讀者共鳴
我10本10本咁買
佢試過併單15本咁送黎都無加錢
你可以試下訂之前問下佢幾重會加錢
太重就分2次買咁樣

想問下佢地係咪加左及川落登記名單 笑死
我都唔識西文但似乎就係咁
日本Amazon 500羊 未計運費/稅
吹奏我又好似誇左
但嗰陣未完第一年間唔中就有ff緣下第二年會點成長
不過普通人易啲有共嗚都好似係嘅咁
只係依家由頭翻睇 山口一開始真係普通人到有啲忟
比起吹奏我個人嚟講我會係欣賞佢地
試過買19本都冇事
不過宜家難買d,佢2x卷好多都缺貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞