『薪火post』BNO 續期資訊(86) APPROVE到四月頭 HMPO簽收後拾肆個工作天內更新

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
點解我琴日cancel passport, 今日就有email話cancel 咗, 又唔洗打電話過去。 好似伏伏地
等多個禮拜再冇既話先諗啦
今日先岩岩14工作日
佢搵到你本舊BNO資料就CANCELLED PASSPORT
搵唔到先要你打過去
但老豆老母一直話冇幫我申請BNO,
所以先諗住身份證大法試下
CANCELLED PASSPORT姐係有舊BNO
sorry 跟左money hero個網先睇到呢個post
冇填到others但英文個名次序轉左
而家寄嘅野只係需要countersign,id copy基本野外,仲要寄埋有我新英文名嘅證明。為安全起見係咪應該寄埋出生紙同父母結婚證明copy比佢?以免要後補咁煩?
睇頂置
POST名
透過 HKG Web 分享一則貼文:【時事台】搞BNO 收費另議 設少量面費查詢
https://forum.hkgolden.com/thread/7255175/page/1

有冇人過返高登開POST
有冇人都係8號送到, Stephen Jones簽收?
我有個親戚60年代出世,佢之前冇BN(O),其實係咪連SAR (subject access request)都唔洗同佢check?
謝謝各位大大
Yes
好呀,謝謝你。
我上年大約五日左右啦
係DHL有EMAIL黎有TRACK NO
宜家隔左禮拜六日你等多一兩日吧
我8號 SJ收 未有update

你地個個都M.Moran

我L.Moran會唔會出左事⋯⋯⋯
唔好比較啦,既然搞掂咗仲唔課金?官方覆你都唔信?想信邊個?
睇POST名
唔使!系統要你俾乜就乜,唔好同人比較,最緊要有舊bno就得喇!
當年無登記就無囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞