『薪火post』BNO 續期資訊(86) APPROVE到四月頭 HMPO簽收後拾肆個工作天內更新

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
冇計錯但8號星期一堆左三日既申請一次過到
而且因為國安法一大堆申請
14個工作天都已經未必可以作準
始終高𡶶期而且人手不足
HKG
每個人背景唔同,千祈唔好同人比較!系統既然無要求你副署,你都變唔到出嚟㗎!佢再要求時,咪根據到時PE 俾你指引做囉。唔需要擔心啲乜嘢,反正你俾晒錢!成件事唔算卡關,不過你驚啫。有case係太耐到期嘅都唔需要副署。

希巴係想問你,你會唔會issue by唔係揀other?
揀OTHER
我當時係簡other啊
咁我都照跟佢指示send 文件啦
麻煩曬大家

你想點
唔使太擔心嘅,同太太一封信寄晒過去啦,俾小小耐性就得㗎啦。
經過3個月的申請,今日終於收到Bno,同埋我申請時交的證明文件,總共2個dhl文件袋。
但問題黎啦,當時我寄去英國有正副本文件,但今日只係收返正本文件,所有副本文件都消失左,想問下有無人試過係咁?
正常
And 1 of the following that has your photo on it:

non-British passport that hasn’t expired
national identity card (a colour photocopy will do)
driving licence
any government or local government produced document

通常你地會交咩去?
non-British passport that hasn’t expired
想問下呢 身份證大法入面 如果唔中“身份證首次簽發日期”果一點, 係唔係可以直接宣佈死亡?
8號簽收左 今日仲未有update 有無人一樣?
98年打後可以完
有冇同啊父親講
張CERT比HMPO收咗
要親身去英國攞返
紅色
我諗我明你意思
有d父母就係咁 無國際視野都算 仲要冇先見之明 寧願慳埋幾舊水食餐好 都唔幫仔女入籍

btw唔該晒希巴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞