『薪火post』BNO 續期資訊(86) APPROVE到四月頭 HMPO簽收後拾肆個工作天內更新

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
唔補當自行放棄
吖!講錯咗唔係要補嘢,係佢接近過咗90日,文件簽收咗,跟住無下文!

佢咪潛咗水囉!無論呢邊定佢自己post,我都提佢同hmpo據理力爭,問返究竟填表做過定點?因為有巴絲就算過咗90日,都係填過紙本申請表就搞掂,唔使俾過錢就處理到!可惜潛水後無報告後續!
原來係咁
係呀,不過呢個我記錯唔係補嘢case,係應該再之前有巴打真係無補副署,咁補都有限期㗎嘛!放棄呢次申請啫,國籍一世嘅!只不過再申請咪要俾多次錢囉!

咁都係base on 個pa 個email 覆佢寄左先
覆PE就一定啦,乜都唔做唔理,咁人哋想幫都幫唔到手啦!副署表一般可以電郵去嘅,而且去到補文件,即係補完即批,咁都唔理就真係
屌咩,suggest揀前者
係前就前,係後就後,邊有得suggest

我就係冇話要住址證明,可能我住日本,有佢都唔識睇
我都係
新Post留名
4號fedex簽收 M.Moran嘅
剛剛收到doc. received通知了
Sd左document 過去簽埋都收到notice嗌我交野
我幫另一半申請的
想請問寄左全部副本比佢,大唔大機會要補返正本文件?
因為我條女唔見左出世紙正本,好彩有副本係手
同埋佢父母結婚證書正本驚寄失,因為佢父親不在,想留反做紀念,所以影印先寄

我自己交好少文件咋
所以文件係不一而論
無問題,除非無舊證!
供應鏈 ONLY
只係express既其中一項服務賣咗咋
你寄文件果忽無關係
我用DHL寄過去 15號個邊簽收左
HM Office 個application history都仲未話佢收到
係咪正常?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞