『薪火post』BNO 續期資訊(86) APPROVE到四月頭 HMPO簽收後拾肆個工作天內更新

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
有affiliate ID
咁Hsbc ??
呢個問題同1+1=2差唔多簡單喎
有無仁兄都係R. MORAN 簽收?

搞咁耐都上唔到70%,捐錢呀,難得善長係自己,受益人都係自己,咁都唔支持下。

Hong Kong Watch 真係有做嘢兼做到嘢架,BN(O)有擴權嘅機會唔少功勞黎自Hong Kong Watch

https://www.justgiving.com/campaign/hongkongwatch2020
我想問下如果counter sign 張form 用左藍筆填會點架
我自己係寄晒文件等消息先入嚟食花生,完全係大開眼界,我以為好簡單嘅嘢原來咁多人有咁多奇怪問題,啲問題仲要Google 一下甚至gov.uk 都已經有答案
近排網上教點樣免費知道自己有無BNO身份

入面有講到要身份證副本,再用掃描器變成Soft copy

如果就咁影張身份證,有無問題?因為家中沒有掃描器
又唔使咁串,我周日晚登記完,到第二朝去呢頁都仲係show沒有資料,得新增帳戶畀我揀,㨂新增帳戶又叫我重新登記,打上CS先同我講係系統未更新,佢要係電話叫我自己抄低果九個字號碼

未必個個好似你咁順利
合符以下所有條件基本上可以肯定你有過BNO身份:
- 1997年7月1日前未滿11歲
- 身份證首次簽發日期為(06-97)或之前
- 香港出世而且出世紙寫有'Established'
舊系統係得嘅,舊年新系統開始時彈過一輪,後來從善如流咗,亦有人問過PE ,結果回覆咗唔doc裡面段英文。
一啲問題都無!影像要清晰唔過底,底面都要影,另外一版紙上下兩個影像,前後夾埋咪4個囉,即係一紙可印8頁護照內頁。手機影自造文件都得,最緊要影像清晰無過底!
算快70%喇
Update 一下

12 May 轉being processed

今日轉approved
幾號簽收?
下,呢啲眾籌本身就應該秒完先啱架喎,搵三萬人捐,每個人捐十幾廿鎊都搞得掂嘅嘢都搞咁耐喎,咁都無問題?

依家唔秒完不特止咁嘅速度係反映咗一個事實係,係證明香港人唔需要英國幫助唔需要英國介入同唔需要英國為BN(O)平權喎,我都唔用二百九十萬呢條數,三十五萬有效BN(O),一萬人次都無,仲唔係最佳證明英國出手不得人心?

唔好幫佢哋搵藉口啦,佢哋根本就係不勞而獲想搭順風車,唔想被我批中嘅佢哋就好識做入錢啦,歡迎佢哋收鳩我皮。

呢個話未收到既msg係咪唔洗理住?
因為都只係簽收左幾日
29 April
Automatic message
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞