『薪火post』BNO 續期資訊(86) APPROVE到四月頭 HMPO簽收後拾肆個工作天內更新

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
send 左幾日 已經日日check
重新開放返 97年7月1日前出世既人申請返bno既機會有幾大
冇人知
永遠心存希望
有無人知之前個平郵巴打寄到去未?
上個禮拜好似話到左?
ship左成兩個月
仲要等status update
該位巴打報告四月寄去,接近兩個月終於簽收咗!印象中5月應該另有人寄平郵。
想問下我依家打算用FedEx寄件
但我撳完寄件之後,佢要我比一個九位數嘅FedEx帳號佢,想問下呢個係咩嚟
我都係8/6送到 都未confirm
C Yates
我搵左勁耐都搵唔到
之後用佢線上人工客服問佢佢先比我
其實個no.係咩嚟同咩用途明明註冊咗都要整多舊野。
初頭我以為我揀錯咗公司身份開,所以後尾又開多個個人,點知都係一樣。
我打電話去又一直無cs聽,ching你個線上人工客服係邊撳
登入左禁個會員資料就睇到有無咁難理解
印像中佢Web版有個AI客服,你是但打啲問題問吓佢之後佢會問你解唔解答到,解答唔到應該有個是同否比你揀,你答否呢就會幫你轉去人工客服
果時禁過咩都冇
我都係,唔知話erro定咩,總之係一串紅字,無睇到9個字號碼。
但我註冊第二個嗰陣,有個位係show咗一個九個字嘅號碼出嚟,但我撳離開咗個頁面之後,就搵唔番
覆返6月4簽收苦主今日終於收到docs received
一樣情況,我打左去CS問,佢直接講個9位數我聽
同佢講埋寄BNO,仲email埋份寄BNO renewal 既guideline教我點填

佢話suppose 係會email個9位數比你,但我一直都收唔到

利由,周一寄,岩岩簽收了
話說我幫我呀姨續領1994發出既BNO
佢要我填埋我呀婆呀公同太婆太公d資料

大佬咁多年歷史既野點會有
想問下如果唔齊文件既可唔可以照寄?
睇DOC
唔好意思 睇完Doc都有嘢想問問
我依家嘅情況係副簽唔知搵以下邊個好
第一個朋友係 最近成功續簽BNO 收到正本添 但係佢唔係專業人士
第二個人就係親戚 佢係專業人士 但係冇任何相關國籍或者BNO

因為兩個都係符合啲條件 又唔係符合曬
所以想問問下搵邊一個人會比較好唔該曬
睇清楚啲 有寫㗎
答到就答,唔知答唔知,文件要乜俾乜,俾唔到你寫信解釋。

多睇doc保平安
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞