『薪火post』BNO 續期資訊(86) APPROVE到四月頭 HMPO簽收後拾肆個工作天內更新

1001 回覆
8 Like 2 Dislike

係wo,我自己果本上年8月果時仲係叫joined processing queue
原來而家轉咗用字

其實我好on9,分咗3次搞,上年8月自己搞,3月果時幫啊媽搞,而家幫啊爸搞

我家姐果本仲未肯搞

四次運費=一本bno申通費用

如果遲d真係開返比97後搞,我細妹就要比第5次運費不過都係當買個希望
可能入隊呢個詞引起好多查詢進度,轉個字令人安心啩!

如果唔係用速遞,郵寄去都係有限錢啫,但如果4份DHL......飛台灣機票喺度!
我都係10號呀
會唔會下個就到我啦
有無人近期試過補交文件?
想知佢地簽收左幾耐會繼續process?
(直接寄去international team)
我星期二approve 左
但而家都仲未有DHL code

之前係approved 第二日就有........
我上年都四日先有DHL CODE
咁耐?
我上年10月尾approved,第二日就收到
6月8 x2
你補件?如果能夠電郵去,收到即批,最多兩日左右!寄去呢......咪收件,派件落去你PE,唔知使唔使隔離14日,你預正常收件一星期派落PE度囉。唔正常呢......
其實睇doc有講,寄出由dx送去dhl,咁先有dhl tracking !咁中間前後爭一兩個工作天,好正常吖,個心最緊要平靜,護照自然就到手
寄番第本BNO去
我寄既地址送去特定office,唔係INT-E,收件個個都係第個人黎
6月8 x4
雖然唔急
6月8 x5
希望唔好要補文件,唔係又要成個月先寄到
宜家係咪放寬左,97前BDTC冇轉BNO都可以apply 返BNO?
係呀,直落去你PE手!所以補件補正本永遠有人可以追究!正如我上面講,佢哋正常PE一收到即批,因為真係PE批咗九成,補埋就清咗你份申請唔使擺喺度,但佢哋會唔會將你份件隔離14日就另一回事!另外你要預你PE 唔係日日返工,可能又耐啲囉。所以你唔使搶心,但留意進度,補返嚟俾大家参考就真!
我都唔急 但10號都轉左status..遲黎先上岸
Shit....即係我父母冇,得我有BNO
出面係有啲咁嘅所謂報告!問題係佢哋永遠唔知其實佢哋係咪真係無登記過bno!等如呢度成講,剩係搵到本剪角嘅,無再新喇,結果絕大部份咪又查到/搵到本再新啲!嗰啲人搵到本bdtc,唔代表真係無一本bno登記過喎!如果佢哋sar晒,真係無,又攞本bdtc去申請,又真係俾到本bno出嚟,咁就真喇!
你有登記,係你父母幫你搞?咁無奶油你父母唔幫自己登記埋喎!
6月8 x4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞