『薪火post』BNO 續期資訊(86) APPROVE到四月頭 HMPO簽收後拾肆個工作天內更新

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
想問下你收到啲supporting documents未?
我都係17號寄passport 但仲未收到 有啲擔心
多睇doc保平安
我屋企人續bno, 由3月中上網續, 到application approved大約成3個月

gov.uk進度:

4月頭去dhl寄:

前日收到, 仲要係紅色封面, 超靚
我想問下過咗14日都未update係咪可以send email去問 定再等多幾日好啲
想問下8/6簽收咗嘅巴打有無update我記得有幾個cap咗圖上嚟
巴打你地點
我見差不多全部人而家都要等over 14工作天
明白 再過多幾日先
睇doc
有朋友FEDEX 6月3寄,未有消息
SAR send 左一日已經想快d收到
嘩 都爭幾遠 等上面嗰兩個巴打講下佢哋情況點先
我有睇doc呀
份doc話收到新passport一星期內會收到呀嘛 否則啲副本就可能俾HMPO keep住
咁我見都就嚟一個星期先問下佢收唔收到啫
純粹交流下 想知而家武肺我個case係咪正常
收唔到啲副本都想要返啲正本呀
我 8號 都係佢
但未更新status
就嚟咪即係未夠一星期啦!咁心急做咩呢?平均一星期,有快有慢,俾多少少耐性啦,過多幾日無通知先問啦,嗰邊唔夠人返工,俾機會啲真係急真係緊要嘅人啦。
邊part? 唔好意思我睇咗都好似見唔到
我係入到個網 個next step都仲係話寄passport俾我 而我已經收到本passport 先係呢到問下啫 咁呢個post就係俾大家交流架啦 我知HMPO都忙 所以都冇催過佢哋呀
你係咪睇到 FAQ Q23?
23. 有冇人試過一個speed post 寄兩份或以上申請係成功?
成功例子:網上一次過交兩份申請(打完一個比錢前可以繼續加申請),一齊比錢一齊寄一齊dispatch一齊收到
詳細︰https://www.passport.service.gov.uk/help/multiple-documents-guidance

可以加申請係我2015年自己同細佬續嗰陣嘅事,而家已經冇呢支歌仔唱
一係成個成功例子Del咗佢,留返詳細就算
郵寄
準備文件
3.
f.
睇DOC
doc 都唔使睇啦,我連 link 都 copy 埋出嚟
郵寄
果頁都有
圖都有
睇POST名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞