『薪火post』BNO 續期資訊(86) APPROVE到四月頭 HMPO簽收後拾肆個工作天內更新

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
6月8日喎封email
共實你有無睇doc同睇置頂

新系統都唔使俾實體相,bno係英國護照唔使俾副署人資料頁!你係睇唔明你封指引嘅英文?定睇咗出面啲咩介紹交咁多無謂嘢?

一睇就知你份申請隔離緊14日啦!封電郵係自動提醒嚟!你都係睇doc睇置頂各一次啦!
睇doc
睇doc
睇到啦 唔好意思
報失完個reference number有無用?一路填哂都資料都唔見要入返個number
比你知CANCELLED PASSPORT
thx仲以為自己整錯啲咩所以唔見要填
差唔多十四個工作天仲未有update
我fd遲過我寄都有update話收到
你同你朋友分別幾時寄
下個POST會改做參拾個工作天
我個份係六月十號delivered
佢好似遲我一個星期
但我仲未有update
寫數字易睇D
直接寫30天好過
工作天有好多都攪錯
呢個post裡面"睇doc"呢個詞語出現左81次
平均每11.5個post就要提人一次睇doc
工作天喎
一星期七日入面你當五日係工作天
十四個工作天已經等於三星期
爬完文睇埋google doc都卡關
現加我同我老婆一齊續番bno
佢係lost case
申請完比錢後就有副簽文件

但我同樣地申請完比完錢
就冇出到要求我交副簽

係咪代表我唔需要副簽 就咁寄番舊bno加特衰&身份證副本同住址證明就得?

因為問左朋友佢都話冇預過咁既情況
同擔心寄曬過去先sd email話我差副簽

8號收左份件 當9號開始計過左14個工作天都未update做doc received.不過咁多人5月尾6月頭寄都預左有排等
有消息會通知你
2001 - 6 - 14
現在已經擁有一本紅色封面英國護照(英國海外續領者,護照簽發年份必須為2004年或以後,如你的紅色封面英國護照為2003年或之前簽發,必須以首次申請英國護照方式申請。
但我係03年前 唔係應該要副簽咩
都未夠14個工作天.....
邊度ISSUE
未夠咩 9-12號4日 15-19 22-26 呢到10日 定係我計錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞