連登仔又燈中, The Last of Us 2 獲媒體極高評價(2)

1001 回覆
72 Like 23 Dislike
我係naughty dog
我係會 整兩版if game

一個版係用追殺者視點 joel必須死

一個版係延伸一代嘅主友情誼 善終版
the golf of us
屌你啦 過咗4年咋 4年會將之前20年嘅survival instance無哂?痴撚線劇情

Mass Effect 3所有嘢都係系列最佳
又解釋晒啲伏線同設定
只係大家captain Shepard投放太多感情
講真mass effect三部曲個格分放到今時今日
都係神作級別
睇下佢出過乜post
我真係好撚嬲,
佢唔知攪個系列
佢攪撚死埋成間廠
以後其他ND出既我一律會睇撚晒劇透安全先會考慮買
cloud應該會係女性+黑人
好老實 我係由原本想衝首輪 > 得知消息後觀望 > 呢幾日睇gameplay 睇劇透 > 到依家決定唔買
我真係接受唔到一隻比外界影響到咁大既game存在向我既遊戲史入面
女權主義我已經受夠 由復仇者終局戰死都要比個鏡頭整隊女人戰隊
依家隻魔爪已經伸到黎遊戲界
睇黎TLOU2應該拎唔到GOTY
jesse角色正面,異性戀,係minority但又唔係左膠favourite既黑人,邊有可能生存到tlou2

btw 寫manny 對白條友咪又係加深對拉美裔人嘅刻板印象
每兩句對白都要加句西班牙文落去,無時無刻提醒玩家nd 有幾diverse
成個角色嘅idenity就係佢係Latino
令玩家覺得噁心 依個真係唔夠形容joel個死法
第一集成功砌好嘅角色形象 第二集好似唔見哂
Joel 嘅謹慎 對陌生人多疑突然消失左
玩過第一集嘅對依個死法點會接受到

明明題材咁好 joel嘅退場就算做得老套d 都肯定感動到上集玩家 依家變撚左個笑話 失智比人當golf打
就係玩lgbt先大機會拎
被星8撚完無睇9了

想睇videogamedunkey出片評Part II
應該會好撚好笑
利申:會玩
就算得佢一個人,蘑菇人都殺唔死佢
I identify myself as apache helicopter
粉絲即刻喊晒口貨爆買限定版,DLC,週邊

而家?食老母屎啦ND
我知佢老母係邊個都一定去吐返篤口水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞