連登仔又燈中, The Last of Us 2 獲媒體極高評價(2)

1001 回覆
72 Like 23 Dislike
前作最正就係每一個角色都有個subplot你係會想知多啲 但編劇又點到即止咁唔講太多

Tess Bill Tommy Marlene 每一個配角同Joel都有淵源 根本應該直接寫前傳 唔係狗尾續紹 始終Ellie同Joel既故事真係冇咩好講 講下Joel冇左Sarah果廿年點樣行屍走肉 殺人如麻好過

未leak前我預期故事會由1集既10分跌到8分左右 變成而家咁 真係最大surprise
可能中間有試圖鋪墊去兜
實際要等自己玩咗先知
利申:純粹J GAMEPLAY,反感編劇手法
唔得啦,SJW當道,game of the year 未必有。
未來應該得返啲跨性別同性戀,政治正確遊戲。
根本係同魔劍一撚樣
個abby唔係死得好慘都好難滿足返玩家嘅期望
本身個角色已經唔討好 仲要虐殺受歡迎嘅一代主角
殺主角個理由對玩家黎講又唐突
邊撚個醫生個女 上集殺咁多小角色邊個會記得

同埋唔係話咩要貫徹復仇個主題
點解會最後一刻大愛我真係屌你老母ND
食相最衰係連youtuber, 網媒全部都買起哂一致唱好
一隻講故事既GAME 同你講故事唔重要, 遊戲性一流
咁洗撚玩你, 玩其他動作GAME 一樣得啦

最後結果原來係集體氹你食屎, 真。人類史上最惡最絕望事件
應該唔係洗左好多錢姐,你唔比10/10以後所有game你都無得評已經夠
Star Wars 8已發生過一次啦
下集去追殺佢又可以出多集呃錢
你見前排個種屠板一面倒唱好係好恐怖
到之後媒體有埋提前試玩, 唔係雲玩家冇根據
都可以當睇唔到, 冇事發生過, 唔講真實反映
某程度都睇得出連遊戲界條產物鏈都可以咁肉酸
整個殘障無性戀有j 又有閪光頭黑人去殺佢
Ign 繼續10/10
又話垃圾又剩,買game條隊長到
台灣個萊斯
話劇透都係9up
而家台仔嬲到unfollow
好想知班人收幾多錢去寫堆game評
當年BF5咪又係搶住買
都講過如果冇leak/唔睇唔信leak,佢個宣傳攻勢係呃到下人
就好似no man buy咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞