連登仔又燈中, The Last of Us 2 獲媒體極高評價(2)

1001 回覆
72 Like 23 Dislike
#AsianLivesNoMatter
就係玩過第一集先建議你唔好玩第二集
依幅掂
岩岩先又delay完, 今年真係出到先算啦
1119 TGA計今年定下年
居然係咁
Cyberpunk新release date 已經過左deadline
已經唔入圍今年
未必收咗錢嘅。
作為評分機構,你夠膽比低評價咩,一比低分就比SJW質食屎,玩隻驚都要政治正確,黑人同性戀跨性別不死定律。
睇怕今年game of the year 都要比佢,然後所有廠都會瘋狂跟住SJW 而唔係真實玩家嘅意願去整遊戲
其實我想講嘅係而家個劇本最大問題係build up咗玩家對Abby嘅恨
但係結局劇情做唔到情緒嘅釋放同爆發
其實好簡單咁俾玩家復仇咪得囉
炎拳神就神在佢同時刻畫到放棄復仇嗰種釋然同埋歇斯底里嘅復仇心
唔係話要照抄 但係我唔信ND嘅編導水平做唔到
所以歸根究柢都係Producer試圖強加價值觀
竟然唔知自己其實係喂緊人食屎
bin
以往好多Game / 電影續集都俾人話新不如舊
其實好多時都係放唔開接受新事物

我自己唯獨依一次... 係真心建議玩過第1集既唔好玩第2集
真係哂錢
當然對第一集無咩情懷/純粹買遊戲打下好玩就OK
咁都值得買既
諗住唔打WL玩新game 而家可以慳番玩番1算
上唔到metacritic
ok
The Last of Us Part II Image

Metascore95
Universal acclaim
based on 94 Critic Reviews
What's this?
User Score3.4
Generally unfavorable reviews
based on 2614 Ratings
快啲打爆快放算
如果呢隻都死埋
之前最多都係續集唔好玩
今次係續集當一代粉絲狗咁撚
你講呢樣野咪就係我隱回個段
制作組唔明白人既本性同情感
搞咁能多野但又無完成個報仇歷程,人地評佢得2.5 真係公道
要1115
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞