噬謊者 不亞於鋼鍊的神作

951 回覆
221 Like 46 Dislike
仲有個伏線想問下
鐵塔初般獰貓咪回憶自己點包機過日本嘅

之後鐵塔完左又有兩頁係有另一架機準備飛,又係頭等倉吉哂,比人包哂啲位。果度有無咩暗示?

應該唔係獰貓啦,明明佢係確認死亡再比人持條屍去收藏
有人留意到,嗰陣遂話咁喺噬謊者吧睇,每集都有人分析。只係撚晒成班人最後原來無偷藏
暗示冇左條女
個空姐都等緊獰猫 但獰猫冇出現
佢無正常翻只係輸咗比夜行之後覺得可以會好翻啫。。

我反而想知真鍋點樣控制呼吸去唔吸啲有毒氣體
個陣有冇真係收埋空氣討論左好耐,依個位真係好勁

作者比你留意到可能有藏空氣,但係你估唔到佢冇
其實姐係張呼吸既頻率降到最低。

少少少少咁
讀者都打入晒名為噬謊者既楔子
佢有覺得自己玩顏藝係反常咩
吸小d氣減少吸入毒氣,盡量透過呼氣將部份毒素排出
轉機械mode連思考都唔做,盡量唔做會增加自己呼吸既任何活動
總之控制自己除左有人接近佢就機械式攻擊外就乜都唔做
講就簡單其實係cls
啱啱追哂 寫死伽羅都算 仲要玩左佢條屍咁耐。
BTW 有兩個疑問
1 斑目個心臟係搞乜?換走左然後阿明去搶翻?
2 又話以下犯上一人只可以一次 所以要靠梶隆臣 之後無左件事。
1.斑目以前輸左個心臟咁解
2.迷宮佢將以下犯上嘅經歷轉移左比雪井出
當初約定係伽羅作為旁觀者睇住貘一路贏落去
佢以為噬謊者第一次以下犯上輸左就失望離開左賭郎
但喺旁觀既過程中伽羅已經同貘建立左超越專屬主持人同會員之間既關係
加上伽羅比馬高打倒左之後 明白到有時輸都係計劃既一部分
然後重新成為噬謊者既伙伴
其實創一第一次以下犯上已經講過
運氣都係以上犯上既一環
獰貓離開日本 暗未佢同空姐都死左
成日都咁樣架啦
個空姐係獰貓黎日本果時已經跳/掟左出機
仲有個伏線想問下
鐵塔初般獰貓咪回憶自己點包機過日本嘅

之後鐵塔完左又有兩頁係有另一架機準備飛,又係頭等倉吉哂,比人包哂啲位。果度有無咩暗示?

應該唔係獰貓啦,明明佢係確認死亡再比人持條屍去收藏
獰貓離開日本 暗示佢同空姐都死左
成日都咁樣架啦
個空姐係獰貓黎日本果時已經跳/掟左出機

其實呢兩頁係插敍
發生左呢兩頁然後之前空姐同獰貓既對話
獰貓冇離開到日本
我意思係"靈魂"離開日本 同老切間火化之前ge描寫一樣
果句應該講連"靈魂"都消失係呢個舞台之前 以後唔會再提佢
果2個路人空姐話無人黎
而頭等果到係空姐同獰貓ge靈魂
我覺得係咁
如果唔係呢兩頁係無咩意思
雖然冇証據 但我覺得呢兩頁喺連載果陣係冇既
後來單身本唔夠頁數用黎填充
因為呢兩頁既唔通前一話又唔塔後一話
同撻器火化果話唔同 撻器火化係要帶出佢對主持人既遺命
我都有諗過係"呀"頁數

返睇睇到卍島
馬高呢個pose 好型
好有港漫收招嗰啲feel
迷宮遊戲先係邊畫邊諗
作者仲笑中間冇bug 真係可喜可賀
但係電話同氣壓陷阱一早有伏筆
重睇番,
鞍馬蘭子既勢力之後應該好勁下,
暴力上有雷奧,羅伯特K
智力上有蘭子同捨畏悟
全部唔入流
伽羅點解要死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞